Live Updates

Erdogan’s Overweldigende Overwinning: Een Triomf voor Ondemocratie?

Onur Ozyigit
Posts
Auto Updates

Oh oh, Turkije, het land waar verkiezingen altijd zo’n betrouwbare en eerlijke afspiegeling zijn van de wil van het volk. Althans, dat is wat je zou verwachten in een democratie. Maar nee, Turkije houdt van verrassingen. Dus hier zijn we weer, met Recep Tayyip Erdogan die triomfantelijk zijn overwinning viert en zichzelf nog eens vijf jaar als alleenheerser installeert. Geweldig nieuws, toch?

Ik kan mijn verbazing amper onder woorden brengen. Hoe is het mogelijk dat de niet-rijke bevolking en de dorpelingen massaal op Erdogan hebben gestemd? Zijn ze zo enthousiast over het feit dat ze steeds armer worden terwijl de rijken steeds rijker worden? Of zijn ze gewoon dol op het gebrek aan democratie en het totale gebrek aan vrijheid van meningsuiting? Ik bedoel, wie wil er nu in vredesnaam een fatsoenlijk inkomen en de mogelijkheid om openlijk kritiek te uiten?

Laten we eens stilstaan bij de geweldige prestaties van Erdogan tijdens zijn bewind. Onder zijn leiderschap is de economie in een vrije val beland, waardoor de armoede is toegenomen en de kloof tussen arm en rijk nog groter is geworden. Maar hé, wie heeft er nou behoefte aan fatsoenlijke levensomstandigheden? Laten we gewoon een dictator aan de macht houden die zichzelf en zijn inner circle verrijkt ten koste van het volk. Het is niet alsof ze betere vooruitzichten verdienen.

En laten we het vooral niet hebben over de staat van de democratie in Turkije. Wat is er nu mooier dan een regering die oppositiepartijen onderdrukt, journalisten gevangen zet en kritische geluiden monddood maakt? Ik bedoel, wie houdt er niet van een beetje autoritarisme in zijn leven? Het is zo verfrissend om te zien hoe Erdogan zijn macht consolideert en elk greintje vrijheid afpakt van degenen die het wagen zijn regime ter discussie te stellen.

Nee, dit is duidelijk het soort leiderschap dat Turkije nodig heeft. Waarom zou je de bevolking de mogelijkheid geven om een echt democratisch proces te doorlopen en een leider te kiezen die daadwerkelijk het welzijn van het volk vooropstelt? Nee, laten we gewoon doorgaan met het ondersteunen van een man die Turkije steeds verder de afgrond in duwt.

Dus, gefeliciteerd Turkije! Jullie hebben weer gestemd voor meer armoede, minder vrijheid en een verder uitholling van de democratie. Jullie hebben jezelf echt overtroffen. Maar maak je geen zorgen, ik ben er zeker van dat Erdogan jullie allemaal zal leiden naar een glorieuze toekomst, waarin jullie je steeds dieper in de ellende kunnen storten.

Share This Article