Now Reading
Zo blijft je mannenhuid er goed uit zien!

Voor vrouwen is het de normaalste zaak ter wereld; producten gebruiken die je huid gezond en gehydrateerd houden. Voor mannen is dat nog steeds niet het geval omdat ze denken dat zij dit niet nodig hebben. Dit is helaas niet waar. Het is natuurlijk raar om bakken met geld uit te geven aan kleding, geurtjes en andere dingen om er goed en verzorgd uit te zien en vervolgens je gezicht (Het onderdeel van je lichaam waar mensen het meeste naar kijken) te verwaarlozen.

Als je denkt dat je geen producten nodig hebt voor je huid omdat het er nu allemaal prima uitziet moeten we je helaas mededelen dat dat een dwaze gedachte is. Het verzorgen van je huid is net zo noodzakelijk als het poetsen van je tanden. Maar maak je geen zorgen, dit betekent niet dat je elke dag 10 minuten extra voor de spiegel staat om allerlei zalfjes op je gezicht te smeren. Het kan heel simpel zijn als je het juist aanpakt.

In dit artikel geven we je een aantal tips om te zorgen dat jouw huid gezond blijft en er goed uitziet.

Drink veel water

Een voldoende hoeveelheid water per dag drinken is belangrijk voor een goede gezondheid en voor een goede huid. Net zoals alle andere organen van je lichaam heeft je huid water nodig om goed te kunnen functioneren. Aangezien je dagelijks veel water verliest is het belangrijk om dit aan te vullen. Bij het drinken van 8 glazen water per dag zal water helpen om je lichaam te reinigen van slechte stoffen en bacteriën.

No more stress

Net zoals water heeft stress ook invloed op je gehele lichaam, inclusief je huid. De reden hiervoor is dat stress de productie van hormonen in het lichaam zoals cortisol, verhoogt, waardoor de huid vetter wordt en het vermogen om acne veroorzakende bacteriën te bestrijden vermindert. Om je stress onder controle te houden werken stress management technieken heel goed, zoals meditatie en diepe ademhalingen.

Vermijd direct contact tussen je gezicht en mobieltje

Misschien heb je het al vaker gehoord maar de mobiele telefoons zijn een verzamelplek van bacteriën. Volgens onderzoek is zelfs gebleken dat een mobiele telefoon gemiddeld tien keer viezer is dan een wc-bril. Het is dus niet heel raar dat je huid negatief kan reageren als je telefoon in contact komt met je huid. Om dit te voorkomen zouden we in ieder geval aanbevelen om te zorgen dat tijdens het bellen de telefoon nooit in direct contact komt met je gezicht. Gebruik bijvoorbeeld oortjes of de speakerfunctie. Ook kan het natuurlijk geen kwaad om je telefoon wat vaker schoon te maken.

Slaap genoeg elke avond

Terwijl je slaapt komen de reparatiemechanismen van de huid in actie. Te weinig slapen zorgt voor stress, waardoor je lichaam meer adrenaline en cortisol vrijgeeft, wat op z’n beurt weer kan leiden tot puistjes en andere huidproblemen. Zorg dus dat je elke dag zeven tot acht uur slaap krijgt. Een onderzoek door de universiteit van Ohio toonde aan dat mensen die niet genoeg slaap krijgen een slechtere gezondheid hebben en een huid die tot 50% sneller verouderd.

Break a sweat

Ik hoor je denken, is zweten goed voor je huid? Hoe dan! Tijdens het zweten openen je poriën zich wat ervoor zorg dat opbouw aan bacteriën in deze poriën wordt weggespoeld. Zweet reinigt de huid van slechte bacteriën die de poriën kunnen verstoppen en puistjes en vlekken op de huid kunnen veroorzaken.

Hydrateer en reinig je huid regelmatig

Onderdeel van je huid gezond houden is uiteraard ook het gebruik van de juiste producten. Het is belangrijk om je huid elke ochtend en avond goed te reinigen met een facewash of cleanser. Het gebruik van normale zeep kan er namelijk voor zorgen dat je huid beschadigd raakt omdat deze niet alleen vuil en dode huidcellen verwijderen maar ook natuurlijke oliën die je gezicht beschermen. Na het gebruik van een goede reiniger is het aanbevolen om een moisturizer op je gezicht aan te brengen deze zorgt er vervolgens voor dat alle elementen van je huid in balans raken. Een goede set skincare die aan al deze eisen voldoet is Level Skincare. De moisturizer en facewash van Level wordt geleverd in een gemakkelijk te gebruiken set en bevatte alle cruciale ingrediënten voor een goede huid.

 

See Also

 

Bron: thedudes.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top