Now Reading
Voordelen van een VPN verbinding op een rij

We horen de laatste steeds meer over VPN verbindingen. Zelfs televisie reclames komen voorbij met mensen die in de trein op hun smartphone een VPN verbinding starten. Het zou veilig zijn en beter voor het beschermen van jouw privégegevens op het web. Maar wat is nu eigenlijk zo’n VPN verbinding en wat zijn nu de grote voordelen hiervan? Wij hebben onderzoek gedaan naar de grote voordelen en proberen je met behulp van deze blog wat kennis bij te brengen op het gebied van VPN.

VPN verbinding: wat is het eigenlijk?

Zoals je wellicht weet is jouw IP adres in veel gevallen te koppelen aan jouw gedrag op het internet. Een IP adres is in grote lijnen vergelijkbaar met je woonadres, alleen gaat het hier om een virtueel adres wat gekoppeld is aan jouw thuisnetwerk. Hoewel veel websites dankzij de nieuwe AVG wetgeving IP adressen anonimiseren, is dit nog lang niet bij alle diensten het geval.

Om te zorgen dat jouw IP adres niet meer gekoppeld kan worden aan jou internetgedrag, is een VPN verbinding mogelijk. Hierbij vinden jouw acties plaats via een server van de VPN aanbieder. Op die manier maak je dus eigenlijk gebruik van het IP adres van de VPN aanbieder en niet meer die van jezelf. Daarbij is er vaak sprake van een versleutelde verbinding en is er sprake van encryptie op de data die heen en weer gestuurd wordt. Op die manier is het dus ook een stuk veiliger: mocht een hacker het verkeer onderscheppen, kan hij niets met de informatie: het is een wir-war aan rare tekens en letters.

Let op: om te genieten van de meeste functionaliteiten is een goede of misschien wel beste VPN noodzaak. Het blijft belangrijk om te letten op de volgende factoren bij de keuze voor een VPN software:

  • Check ondersteuning voor jouw apparaat en besturingssysteem
  • Controleer het bedrijf achter de VPN software
  • Lees reviews en ervaringen van eerdere kopers
  • Check welke VPN protocollen gebruikt worden

Het is ook raadzaam om specialistische ‘onafhankelijke’ cyber security sites te bezoeken. Zo heeft bijvoorbeeld Beveiligingsguru.nl een compleet overzicht voor elke beste cyber security software: van VPN tot virusscanners.

Wat zijn nu de grote voordelen van VPN?

Nu je wat meer te weten bent gekomen over de werking van een VPN verbinding, is het interessant om de voordelen hiervan even op een rij te zetten! Dit gaat namelijk verder dan enkel een beter beveiligde anonimiteit op het web.

See Also

Alle voordelen van VPN op een rij

  • Je blijft anoniem voor bedrijven, organisaties en overheden
  • Je kunt landblokkades omzeilen
  • Je kunt censuur omzeilen in specifieke landen
  • De data is versleuteld, waardoor je geniet van een betere veiligheid
  • Je kunt meer in het buitenland, bijvoorbeeld gewoon al je Netflix series kijken

Bron: thedudes.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top