Now Reading
'The Lion King' nu de best verdienende live-action Disney-film ooit


The Lion King is nu officieel de best verdienende live-action film van Disney ooit, die niets te maken heeft met het Marvel- of Star Wars-label. Dat meldt Variety vandaag na bestudering van de nieuwste box office cijfers.

Voor de vierde week op rij stond The Lion King in de top drie in de Verenigde Staten. Dat kwam doordat de film nog eens 20 miljoen dollar opbracht daar. Maar wereldwijd staat de verdienste al op 1,33 miljard dollar, waarmee de film Beauty and the Beast heeft ingehaald. Mocht je overigens van de stroming zijn die vindt dat The Lion King een animatiefilm is, dan is het ook in dat opzicht de best verdienende film ooit voor Disney, want de film heeft Frozen (1,28 miljard dollar) dit weekend ook gepasseerd. Verder is het nu, dankzij de verdienste van 473,1 miljoen dollar in de Verenigde Staten, daar de tweede best verdienende film van het jaar.

Recordbrekend jaar
Het is een jaar waarin Disney allerlei records laat sneuvelen. De studio bereikte vorige maand al een recordopbrengst van 8 miljard dollar en is hard op weg naar de 9 miljard. Gezien de bijna gegarandeerde hits als Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker die er nog aan zitten te komen, lijkt dat makkelijk te halen.

Voorlopig zal Disney dan ook de toonaangevende studio blijven die precies weet wat wel en wat niet werkt in de bioscopen.

See Also

Bron: filmtotaal

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top