Now Reading
Sloom internet tijdens het streamen? zo los je het op!

Heb je te maken met traag internet als je streamt of gamet? Dat is vervelend, maar wel iets dat je op kunt lossen door een wifi versterker aan te schaffen. Op die manier versterk je het signaal van je draadloos internet naar juist die plaatsen waar je daarvoor een zwak signaal had. Zo kun je overal met dezelfde snelheid streamen zonder de kans te lopen het signaal te verliezen. Wat de beste wifi versterker is? Dat is afhankelijk van diverse factoren.

Type, snelheid, prijs en extra functies

Bij het kopen van een wifi versterker let je in elk geval op het type versterker, de snelheid, de prijs en de extra functies die het mogelijk biedt. Wil je een wifi versterker dan heb je de keuze uit drie verschillende soorten: de single-band, de dual-band en de simultaneous dual-band. Meest eenvoudige uitvoering is de single-band. Deze versterker werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie. Dit was heel lang de standaard frequentie voor draadloze communicatie. Tegenwoordig werken echter heel veel apparaten al op 5 GHz-frequentie.

Dual-band is erg populair

De meeste mensen geven er dan logischerwijs ook de voorkeur aan een dual-band te gebruiken; deze versterker kan op beide frequenties werken waardoor het internet vaak veel sneller is. Check wel eerst of de router die je hebt ondersteuning biedt aan de 5 GHz-frequentie. Daarnaast kun je dus nog kiezen voor de simultaneous dual-band uitvoering; een apparaat dat zowel een 2,4 GHz als een 5 GHz signaal uit kan zenden. Daardoor kun je zowel je oude als je nieuwe apparaten tegelijk gebruiken. De wifi versterker moet eerst verbinding zoeken met de router en daarna zoek je een goede plaats om de versterker te plaatsen. Via de lampjes rood, oranje en groen weet je hoe goed de verbinding is waarbij groen uiteraard staat voor de beste verbinding.

Hoe meer verbonden, hoe lager de snelheid

Van de mate van verbinding zal ook je snelheid voor het grootste deel afhangen. Groen is sneller internet dan oranje, dat moge duidelijk zijn. Op de verpakking van je versterker is te zien hoe snel het apparaat in principe is, uitgedrukt in aantal Mb’s per seconde. Hoe hoger het getal, hoe sneller je versterker is, of beter: hoe snel ie kan zijn. In werkelijkheid dient echter ook rekening gehouden te worden met het aantal apparaten dat met de versterker verbonden is. Hoe meer, hoe lager de snelheid zal liggen.

See Also

Bron: Nos.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top