Now Reading
Schade aan Friese land door muizen te zien op satellietbeelden

In 2014 werd iedereen compleet door een veldmuizenplaag verrast. De knaagdieren beschadigden toen 26.000 hectare aan grasland en de plaag hield tot de winter aan.

Maar de boeren hebben van die plaag geleerd. Met grote slangen wordt het grasland nu onder water gezet. “Alle nesten en muizen verzuipen en wat toch naar boven weet te komen, wordt opgegeten door meeuwen, reigers en ooievaars. Voor die beesten is het net luilekkerland.”

Het verschil tussen ondergelopen land en aangetast land is op foto’s goed zichtbaar”, zegt Roerink. “Het ondergelopen land is groen, het aangetaste land is geel met groenige cirkels. In die drie tot vier meter grote cirkels wonen muizenfamilies, die tientallen tot honderden muizen groot zijn.”

See Also

Het onder water zetten van de grond is maar een tijdelijke oplossing. “Want na twee dagen is het perceel weer droog en komen de muizen gewoon weer terug”, zegt Roerink. “Bovendien helpt het ook niet als de ene boer zijn grond onder water zet en de buurman niets doet. Dan weten er altijd muizen te ontkomen. Het zou meer effect hebben als iedereen tegelijkertijd zijn land onder water zet.”

Bron: Nos.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top