Now Reading
Regisseur Marvel-film 'Shang-Chi' wil einde maken aan Aziatische stereotypen


Met de nieuwe, onlangs aangekondigde, Marvel-productie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, zorgt regisseur Destin Daniel Cretton voor de eerste MCU-film met een Aziatische hoofdrolspeler en voornamelijk Aziatische cast. Cretton begrijpt maar al te goed hoe groot zijn verantwoordelijkheid is om de productie in goede banen te leiden. Daarnaast hoopt hij dat hij met de film een positief licht kan werpen op de Aziatische gemeenschap en dat bepaalde stereotypes ongedaan kunnen worden gemaakt.

Cretton nam een korte pauze van de pre-productie van de grootse Marvel-film om zich te richten op de promotie van de film Just Mercy. Die film, waarin Michael B. Jordan, Brie Larson en Jamie Foxx de hoofdrollen spelen, werd voor het eerst vertoond tijdens het Toronto International Film Festival. Tijdens zijn persronde sprak Cretton ook met Indiewire, waar hij zijn hoop uitsprak dat mensen na Shang-Chi meer begrip zullen hebben voor de Aziatische wereld. Hij zei er het volgende over:

“We hebben meer films en meer verhalen nodig om personages met verschillende culturele achtergronden te tonen op manieren die we niet eerder hebben gezien. We proberen met Shang-Chi iets neer te zetten dat de ervaringen van Aziatisch-Amerikanen en Aziaten in de moderne wereld reflecteert. Er zijn veel stereotypes waar we met deze film korte metten wilen maken.”

Shang-Chi bereikt in februari 2021 wereldwijd de bioscopen.

See Also

Bron: filmtotaal

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top