Now Reading
Kies je sim only of toch een telefoonabonnement?

Ga je voor een goedkoop sim only of kun je beter een nieuwe smartphone met abonnement kopen? De keuze hangt af van verschillende aspecten. Sim only is soms veel goedkoper dan een telefoonabonnement. Maar als je telefoon plotseling kapot is, is sim only soms weer duurder. Dit moet je weten voor een goede keuze. Er is bijna niemand meer zonder telefoon en tegenwoordig loont het soms zelfs om meerdere abonnementen te hebben. De keuze is reuze en dan moet je ook nog kiezen tussen sim only of juist wel een telefoon. Wanneer ga je voor sim only en wanneer kies je een telefoonabonnement. Wij helpen je graag.

Sim only voordelen

Sim only heeft als voordeel dat je alleen voor het abonnement betaalt. Je bent soms al voor vier euro in de maand klaar en kunt vrolijk verder bellen of internetten. Er is geen gedoe met BKR registratie en je hebt extra veel keuze uit providers. Er zijn verschillende budget sim only aanbieders die van betrouwbare netwerken gebruikmaken en een ruim aanbod hebben voor weinig geld.

Sim only nadelen

Er kleven ook een nadelen aan sim only. Want je krijgt er geen telefoon bij. Dat is een bewuste keuze geweest. Maar in de situatie waarbij je huidige telefoon het begeeft, is dat niet meer zo fijn. Dit nadeel kun je eenvoudig oplossen. Bij verschillende premium providers kun je vaak tussentijds je abonnement veranderen naar een telefoonabonnement. LET OP, want de looptijd is daarna wel weer langer. Je kunt dit nadeel ook eenvoudig tackelen door een maandelijks opzegbaar abonnement of jaar sim only af te sluiten. Dat kost iets meer, maar geeft je wel de vrijheid die je nodig hebt als je smartphone er mee stopt.

Telefoonabonnement voordelen

Het grootste voordeel van een telefoon abonnement is natuurlijk de telefoon. In 2019 zijn de nieuwste premium smartphones duurder dan ooit. Een telefoon van 1.000 euro is geen uitzondering meer en dat bedrag leg je niet zomaar op tafel. Een telefoonabonnement biedt in dit geval uitkomst. Je krijgt de telefoon direct mee bij je nieuwe overeenkomst. Voor dit toestel betaal je een maandelijks bedrag naast het mobiele abonnement. Sinds 2017 wordt dit officieel gezien als lening. Er is nog een groot voordeel te benoemen. Je krijgt vaak een korting op de aankoopprijs van je telefoon als je ook een abonnement afsluit. Die korting kan oplopen tot honderden euro’s afhankelijk van de provider. Daarnaast zijn er verschillende aantrekkelijke acties waarbij je nog minder voor de telefoon betaalt in combinatie met je nieuwe contract.

Nadelen telefoonabonnement

Het grote nadeel is natuurlijk de prijs. De prijzen van abonnementen zijn hoger dan van sim only en vaak zit je er twee jaar aan vast. Er is nog een nadeel. Koop je een telefoon van 250 euro of meer via je telefoonabonnement? Dan krijg je een registratie bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Vanaf 2017 is de BKR registratie bij het verplicht voor telefoonleningen vanaf 250 euro. Je kunt dit omzeilen door een deel van het bedrag vooraf te betalen.

Is je abonnement bijna afgelopen en sta je op het punt om een nieuwe af te sluiten? Bedenkt dan als eerste of je met je huidige telefoon verder wilt? Niet? Dan is het duidelijk. Zo ja, sluit dan een voordelig sim only abonnement af. Een belangrijke stelregel hierbij is dat je de looptijd kiest afhankelijk van het vertrouwen in je huidige telefoon. Pak een maandelijks contract als je een oude telefoon hebt en bij een relatief nieuw toestel is een voordelig tweejarig abonnement aan te raden.

See Also

Bron: thedudes.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top