Now Reading
Kaalheid bij mannen: 3 haarmiddelen die echt werken

Erfelijke haaruitval (Alopecia Androgenetica) kan een behoorlijke impact hebben op het zelfvertrouwen. Niet alleen vrouwen zijn ijdel als het gaat om het hebben van een volle bos met haar. Bij mannen gaat een flink haardos namelijk ook vaak gepaard met een bepaald soort zelfvertrouwen. Dunner wordend haar of zelfs haarverlies kan dan leiden tot onzekerheid. Je bent niet de enige die schrikt op het moment dat de haargrens steeds verder naar achter verdwijnt. Het grootste deel van de mannen krijgt vroeg of laat te maken met met kaalheid. Waarom laat het haar je in de steek? En vooral, wat valt er tegen te doen?

Wat is de grootste reden dat het haar uitvalt?

Testosteron wat bij mannen geproduceerd wordt in de testikels kan omgezet worden naar dihydrotestosteron (DHT). Dit is het hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijke haaruitval. Dit gebeurt door middel van het 5-alpha-reductase enzym. Als de haarzakjes (genetisch) gevoelig zijn voor DHT, dan zal dit resulteren in verschrompeling van deze haarzakjes.
De binding van DHT aan de androgene receptoren zorgt voor een verschrompeling van de haarzakjes wat uiteindelijk resulteert in een kortere groeifase. De haarzakjes die aangetast worden door DHT produceren dunnere haren dan gewoonlijk. Uiteindelijk zijn de haarzakjes te zwak geworden om nog een haar te produceren waardoor ze afsterven. Dit leidt uiteindelijk tot kalende plekken.

De ‘BIG-3’ producten, werkt dat echt?

Tegenwoordig zijn er op de markt een hoop verschillende oplossingen om erfelijk haaruitval te bestrijden. Het belangrijkste is om bestaande haargroei te beschermen tegen dihydrotestosteron, zodat de erfelijke haaruitval niet doorzet en de haarzakjes niet zullen verschrompelen. Dit kan gedaan worden met shampoos, lotions en supplementen die de DHT blokkeren. Bij erfelijk haartuitval worden vrijwel alle ‘big-3’producten aangeraden. Dat is een lotion, ondersteunt door shampoo en het gebruik maken van supplementen tegen haaruitval.

Lotion is echter het meest effectieve product dat erfelijk haaruitval tegengaat. Hierbij kan er gekozen worden tussen een lotion van Nanoxidil of Minoxidil. Beide ingrediënten stimuleren de bestaande haargroei en werken preventief tegen verdere haaruitval. Echter, is minoxidil niet meer verkrijgbaar in de vrije handel omdat het onder de Nederlandse geneesmiddelenwet valt. Waar Minoxidil voor bijwerkingen zorgen zoals hoofdpijn, irritatie en donkere kringen onder ogen is de opvolger Nanoxidil ontwikkeld om de effectiviteit te overtreffen zonder de bijwerkingen.

Maar hoe werkt de Spectral DNC -N met Nanoxidil?

De lotion onderdrukt van de opname van dihydrotestosteron (DHT) in de haarfollikels
De lotion stimuleert de cellen in de haarfollikels tijdens de rustfase (telogene fase) van het haar
De lotion stimuleert de cellen in de haarfollikels tijdens de anagenese (groei fase) van het haar
De lotion maakt tevens gebruik van de nieuwste nanosome encapsulatie-technologie. Nanosomen zijn kleine organische microsferen die tot diep in de hoofdhuid doordringen om daar de bestanddelen geleidelijk vrij te laten over een periode van 15 uur. De werking van deze baanbrekende lotion is hierdoor maximaal.

Nanoxidil resultaten en ervaringen

Er is een studie uitgevoerd met meer dan 250 mensen gedurende 1 jaar. Daaruit kwamen de volgende resultaten naar voren:
93% merkte afname van het haarverlies
83% merkte hergroei van het haar (gemeten aan de hand van de hoeveelheid haren per cm2)
80% zag aanzienlijke verbetering (volgens medische evaluatie)

Finasteride en Foligain Haargroei Capsules

Een ander product dat onder de ‘’big-3’’ producten valt is een supplement. Hoe een supplement erfelijk haaruitval tegen kan gaan, komt doordat het de haargroei van binnenuit stimuleert. Door de lotion en een supplement te combineren, stimuleer je de haargroei op verschillende manieren. Een supplement tegen haarverlies zorgt ervoor dat je alle vitaminen, mineralen en plantenextracten binnenkrijgt, die het haar nodig heeft om goed te kunnen groeien. Artsen schrijven Finasteride voor om de kaalheid te bestrijden, aangezien dit product de werking remt van DHT. Ook hier geldt dat de haarzakjes niet meer verschrompeld raken en er weer ‘normale’ haren geproduceerd kunnen worden. Echter, wilt niet iedereen Finasteride slikken in verband de bijwerkingen zoals: depressie, impotentie en pijnlijke of gezwollen borsten.
Gelukkig is er voor deze mensen een natuurlijk alternatief op de markt namelijk Saw Palmetto (zaagbladpalm). Saw Palmetto heeft een klinisch bewezen werking bij de onderdrukking van dihydrotestosteron in de haarzakjes. Hierdoor worden de haarzakjes beschermt en zal de erfelijke haaruitval minder snel doorzetten. Het innemen van Saw Palmetto is een natuurlijke en veilige manier om erfelijk haarverlies te bestrijden, doordat het de dihydrotestosteron slechts onderdrukt in de haarzakjes. Waar finasteride de hele hormoonhuishouding kan aantasten. Om zeker te zijn dat je de juiste voedingsstoffen tegen haaruitval binnenkrijgt om een gezonde haargroei te stimuleren kun je de Foligain Haargroei Capsules slikken. De capsules bevatten alle vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheid die je nodig hebt voor een gezonde bos met haar. Daarnaast bevatten de capsules het ingrediënt Saw Palmetto.

Haargroei stimulerende shampoo

Het laatste product uit de “big-3” producten is een haargroei stimulerende shampoo. Deze bevatten DHT blokkerende ingrediënten zoals ketoconazol of zinkpyrithion. Deze anti-schimmelwerende ingrediënten zorgen voor een gezonde omgeving op de hoofdhuid. Roos, schilfers, huidirritaties en jeuk hebben een negatief effect op de haargroei. Een gezonde omgeving op de hoofdhuid zorgt dan uiteraard voor een gezonde haargroei.
Het is daarom ook belangrijk om op te letten dat een shampoo geen schadelijke ingrediënten bevatten zoals siliconen, parabenen of sulfaten. Deze ingrediënten zijn erg agressief en verwijderen essentiële oliën van de hoofdhuid tijdens het wassen. Na een tijdje raakt de hoofdhuid uit balans en ontstaat er een ongezonde omgeving waar de haargroei op moet plaatsvinden. Bij mensen die last hebben van erfelijke haaruitval kan dit het haaruitval proces versnellen. Voorbeelden van haargroei stimulerende shampoos zijn o.a. de Revita Shampoo, Regenepure DR en Foligain Shampoo voor mannen of voor vrouwen.

Resultaten: wat kan je verwachten?

Bij een groot deel van de gebruikers die de ‘big-3’ producten tegen erfelijke haaruitval gebruiken zijn de resultaten zeer goed. Zij merkten een afname van het haarverlies en hergroei van het haar (resultaten zijn medisch geëvalueerd).

See Also

Een klein deel van de gebruikers met een zeer agressieve vorm van erfelijke haaruitval merkten wel een afname van het haarverlies maar hadden geen hergroei van het haar. Dit komt omdat de haarzakjes te veel schade hebben opgelopen en af zijn gestorven.
Wil je weten of dit product bij jou past en of jij last hebt van erfelijk haaruitval?
Via het adviesformulier op Verbeterhaar.nl kun je gratis advies vragen.

Bron: thedudes.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top