Now Reading
Hoe voorkom je tocht in huis?

Als het buiten enorm warm is, kan het lekker zijn om de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. De warmte is in korte tijd verdwenen uit het huis, waarna de ramen en deuren weer gesloten kunnen worden. Echter is deze vorm van ventileren – ook wel tochten genoemd – niet altijd wenselijk. Sterker nog, het is aan te raden om toch in je huis te voorkomen: ongewenste tocht kan zorgen voor een hoge energierekening en het is ook niet bevorderlijk voor je gezondheid. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe voorkom je tocht in huis?

Opsporen van tocht in huis

Voor we manieren op een rij gaan zetten om toch in huis te voorkomen, is het goed om eerst op te sporen waar de tocht vandaan komt. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je hiervoor geen expert in huis te halen. Met een simpele kaars in bijvoorbeeld de woonkamer kun je er al achter komen waar de tocht mogelijk vandaan komt. Begint de vlam van de kaars te wapperen? Dan ben je vlakbij de oorzaak. Vaak wordt de oorzaak van tocht ontdekt bij ramen, brievenbussen en deuren.

Tocht voorkomen in huis

Als je de oorzaak van de tocht hebt gevonden, is het tijd om dit nu op te lossen en hiermee tocht in huis in de toekomst te voorkomen. Ik deel voor de voornaamste tocht-oorzaken een interessante manier om dit te verhelpen.

  • Tocht bij ramen voorkomen: wanneer je tocht bij ramen hebt opgemerkt, terwijl deze zijn afgesloten, zijn hoogstwaarschijnlijk nieuwe kozijnen of glaslatten nodig. Dit is simpelweg de enige manier om te tocht te voorkomen in het vervolg.
  • Tocht bij brievenbussen voorkomen: bij een brievenbus kan er ook makkelijk tocht ontstaan. Het is slim om te kijken naar een brievenbus met een klapper aan de binnen- of buitenzijde die goed afsluit. Helemaal goed aanpakken? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een losstaande brievenbus in de tuin.
  • Tocht bij deuren voorkomen: vaak is er sprake van tocht bij kieren van de deuren. Door simpele tochtstrippen aan te schaffen en bij de open kieren te bevestigen ben je snel van het probleem af.

Waarom tocht in huis voorkomen belangrijk is

We deelden daarnet al een hele belangrijke reden om tocht in huis zo snel mogelijk op te sporen én te voorkomen: je energierekening. Het is zinloos om de verwarming hoger te zetten als er koude lucht van buiten naar binnen kan dringen. Naast het voorkomen van een hoge energierekening, zijn er nog wat redenen om deze vorm van luchtstroom zo snel mogelijk te voorkomen:

  • Ongezond, je kunt er snel verkouden door worden
  • Beïnvloed de ventilatie van de woning
  • Kan zorgen voor een vervelend geluid (windruizen)
  • Condens aan de binnenzijde van de ramen

We zijn benieuwd of onze gids je heeft geholpen bij het opsporen en voorkomen van tocht in je huis. Laat je het weten in de comments?

See Also

Bron: thedudes.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top