Now Reading
Hoe maak je een klein huis groter?

Het is algemeen bekend dat de huizenprijzen al jaren flink aan het stijgen zijn. Voor zowel een koopwoning als huurwoning betaal je, in ieder geval in de randstad, de hoofdprijs. Voor steeds meer mensen is een groot huis onbetaalbaar geworden en gaan daarom kleiner wonen. Door hier met de inrichting van je huis rekening te houden, kun je het echter groter laten lijken. Wij helpen je aan een aantal handige tips, waarin we je antwoord geven op de vraag: hoe maak je een klein huis groter?

Deel alles efficiënt in

Als je een klein huis hebt, is het van belang dat je alles zo efficiënt mogelijk indeelt. Hou je van koken, dan hoef je helemaal niet in te leveren op je keuken! Je kunt een kleine keuken zo indelen dat je er toch nog ontzettend veel aan hebt. Denk aan hoge hangkasten of je messen en ander keukengerei middels een magneetstrip aan je muur hangen. Bekijk deze kleine keukens maar eens ter inspiratie.

Maak gebruik van lichte kleuren

Door gebruik te maken van lichte kleuren laat je je woning groter lijken. Het is daarom aan te raden om je muren en plafond in een lichte kleur te schilderen. Donkere kleuren in je ruimte geeft namelijk een verkleinend effect. Hou je van veel kleur in je huis? Dan kun je middels accessoires alsnog zorgen voor voldoende kleur! Denk bijvoorbeeld aan wat planten in een toffe plantenbak of gekleurde kussens op de bank. Ook een vloerkleed kan veel doen!

Zorg voor veel lichtinval

Hoewel je er soms geen invloed op kunt hebben, is het voor je ruimte belangrijk dat je veel lichtinval hebt. Zorg ervoor dat er niet teveel zaken zijn die het lichtinval bij de ramen belemmeren. Hou je ramen dus zoveel mogelijk vrij. Grote gordijnen zijn dan niet handig. Ook voor in de avonduren is het belangrijk om veel licht te hebben. Bezuinig dus niet op je verlichting! Combineer een plafondlamp met een staande lamp, om vanuit verschillende invalshoeken licht te creëren.

Gebruik spiegels

Het gebruik van spiegels zorgt uiteraard voor weerspiegeling van de ruimte. Hierdoor lijkt je ruimte een stuk groter. Helemaal wanneer je dit combineert met veel lichtinval. Probeer op meerdere plekken in je huis spiegels te plaatsen voor een maximaal effect!

Leg je vloer in één geheel

Wanneer je huis niet zo groot is, kun je het groter laten lijken door de vloer uit één geheel te laten bestaan. In sommige huizen liggen er bijvoorbeeld in de keuken vloertegels, terwijl er in de woonkamer laminaat ligt. Of in de gang een ander type laminaat dan er in de woonkamer ligt. Door te kiezen voor één type laminaat door de gehele woning, lijkt de woning een stuk groter. Het is daarbij ook van belang dat het op de juiste manier gelegd wordt. Leg het laminaat in de lengte richting de ramen, en niet in de breedte. Hierdoor lijken de planken een stuk langer, en dus ook de woning.

Gebruik een paar grote meubels

Klein huis groter maken met bankEen grote meubel in een kleine ruimte zorgt voor rust. Het klinkt misschien gek, maar deze rust zorgt ervoor dat de ruimte minder vol is ten opzichte van wanneer je meerdere kleinere meubels neer zet. Kies bijvoorbeeld voor één grote bank met daarbij wat kleinere meubels.

See Also

Bron: thedudes.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top