Now Reading
Heel wat mensen willen Netflix dumpen voor Disney+


Netflix gaat het nog zwaar krijgen de komende tijd. Het Algemeen Dagblad deed onderzoek onder Nederlanders en vroeg hen of ze de dienst wel gaan houden met de komst van Disney+ om de hoek. Natuurlijk kunnen we die nu uitproberen en zijn er heel wat mensen blij met de streamingdienst.

Het AD meldt dat het onderzoek deed onder zo’n 24.000 Nederlanders. 54 procent van hen liet weten dat ze Disney+ willen aanschaffen. Voor 21 procent van de ondervraagden is het gevolg daarvan dat ze dan een andere dienst gaan dumpen. Vooral Netflix moet het ontgelden, want een derde wil hun Netflix-abonnement opzeggen.

Waarom dan?
Mensen lijken volgens het AD vooral afscheid te willen nemen van Netflix omdat Disney de rechten op alle Marvel en Star Wars-films en series terug heeft. De streamingdienst bevat daarmee een aantal van de meest populaire franchises die er zijn en krijgt alleen maar meer daaraan verbonden exclusief materiaal.

Netflix gaat het dus nog zwaar krijgen, maar ook Videoland zal mensen zien vertrekken. 555 mensen willen hun Videoland-abonnement opzeggen. Dat zijn er minder wat enerzijds komt doordat minder mensen de dienst hebben en anderzijds omdat de opzet heel anders is. Alhoewel heel wat mensen overwegen Netflix te dumpen, doen ze dat straks echt niet allemaal.

79 procent van de ondervraagden wil namelijk gewoon een andere dienst houden naast Disney+. Dat zal te maken hebben met de relatief lage prijs van de streamingdienst, waar mensen 6,99 euro per maand (of 69,99 euro per jaar) voor betalen. Op 12 november wordt de dienst gelanceerd.

See Also

Bron: filmtotaal

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top