Now Reading
Facebook gaat Instagram en WhatsApp voorzien van 'Facebook-label'

Zoals iedereen inmiddels wel weet, is Facebook al jaren eigenaar van Instagram en WhatsApp. Blijkbaar vindt het bedrijf dat het nu tijd is om extra duidelijk te maken dat ze eigenaar zijn van deze platformen. Daarom gaat Facebook zijn eigen merknaam toevoegen naast de andere twee. Binnenkort heet Instagram dan officieel ‘Instagram from Facebook en WhatsApp ‘WhatsApp from Facebook’. Niet heel spannend, maar blijkbaar wil Facebook duidelijker maken ook hiervan eigenaar te zijn. De naamswijziging zien we (gelukkig) niet direct terug in de naam van de app, maar wordt voorlopig alleen zichtbaar in de appstores. Op deze manier weten toekomstige gebruikers welke partij achter de app zit.

Facebook wil credits krijgen voor de groei van Instagram en WhatsApp

De website The Information kwam met het nieuws naar buiten. Zij weten ook te melden dat medewerkers van Instagram en Facebook nogal verrast waren over de ‘rebranding’. Mede omdat de bedrijven dan wel onderdeel zijn van Facebook, maar nog niet onder de vlag van de eigenaar werken. Volgens hen zou CEO Mark Zuckerberg gefrustreerd zijn dat Facebook geen credits krijgt voor het succes van Instagram en WhatsApp.

Het imago van Facebook heeft de laatste jaren een flinke deuk gekregen door alle privacy-schandalen en dat blijft toch kleven aan het platform. Voor de andere 2 platforms geldt dat veel minder en als die populariteit wat meer op Facebook afstraalt, kan dat in het voordeel werken van het moederbedrijf. Dit is natuurlijk slechts speculatie van medewerkers, we verwachten niet dat Facebook en/of Zuckerberg dit toe zal geven. In een statement aan The Information liet Facebook weten dat het duidelijker wil maken welke producten en services onderdeel zijn van het bedrijf.

See Also

Geen risico nemen

Facebook wil daarnaast waarschijnlijk geen risico nemen. Met verschillende onderzoeken die nog lopen omtrent privacy issues en de schandalen, kan het bedrijf zich niet permitteren dat ze constant in opspraak komen. Door de toevoeging van de naam aan Instagram en WhatsApp is de kans heel klein dat gebruikers zich melden met de boodschap dat zij niet wisten dat de platforms onderdeel zijn van de techreus.

Bron: DC

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top