Now Reading
Eindelijk: een Nederlands antwoord op The Wirecutter

Wanneer je iets online wilt kopen zul je altijd op zoek gaan naar de beste keuze. Hiervoor lees je vaak reviews en beoordelingen van eerdere kopers of ga je op zoek naar onderzoeken en vergelijkingen van specifieke producten. Wellicht ben je al bekend met The Wirecutter, een grote Amerikaanse review website die letterlijk alles onderzoekt en op zoek gaat naar de beste keuzes. Van slimme deurbellen tot speentjes voor baby’s, je ontdekt urenlange onderzoeken op The Wirecutter. Zelf maken we veelal gebruik van deze site, maar tot op heden was er nog geen Nederlands alternatief te vinden. Tot kort: Reachmo.re en Smart Brothers brengen The Wirecutter naar Nederland in de vorm van Alstu.nl. 

Dat The Wirecutter een populaire website is en veel waarde creëert, blijkt uit de overname van The New York Times van nog geen twee jaar geleden. Het Amerikaanse nieuwsmedium kocht The Wirecutter voor een ongelooflijk bedrag van ruim 30 miljoen dollar. Niet heel gek: in de eerste vijf jaar realiseerde de review website  al meer dan 150 miljoen dollar aan omzet. Het principe van de website is simpel: zij lichten de beste keuzes uit en wanneer een lezer via een link een product aanschaft, vindt er in veel gevallen vergoeding plaats in de vorm van commissie. Deze vorm van marketing – affiliate marketing genaamd – maakt het mogelijk om The Wirecutter te laten bestaan.

Eindelijk een Wirecutter in Nederland!

Tot op heden was er echter nog geen Nederlands alternatief te vinden voor dit principe. Oké, we hebben de Consumentenbond die aardig in de buurt lijkt te komen, maar hiervoor moet je als lezer betalen alvorens je onderzoeksresultaten kunt checken. Reachmor.e en Smart Brothers willen met Alstu.nl een Nederlands antwoord geven op The Wirecutter. “We maakten zelf veelal gebruik van The Wirecutter, maar vroegen als al langere tijd af waarom er nog geen Nederlandse variant te vinden was. Ook diverse tech-journalisten liepen met deze vraag, wat ons heeft doen besluiten om het zelf op te gaan pakken“.

Reachmo.re en Smart Brothers slaan handen ineen

Alstu.nl wordt opgebouwd door Reachmo.re, een groep ondernemers wat aan een niche-imperium aan het opbouwen is en Smart Brothers (SB), een bedrijf met meerdere smart home gerelateerde advieswebsites. Hiermee lijkt er sprake van een goede combinatie: Smart Brothers zijn expert op het gebied van smart home producten, iets wat de laatste tijd zeer in trek is. Reachmo.re heeft tientallen jaren ervaring met affiliate marketing en is zo de performance player van deze samenwerking.

Redactie Alstu.nl heeft geen zicht op verdiensten

Om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van onderzoeken te waarborgen, hebben de redacteuren en onderzoekers van Alstu.nl geen zicht op eventuele affiliate inkomsten en vergoedingen. Dit is dan ook duidelijk te lezen bij de ongelooflijk lange onderzoeksonderbouwing (die in sommige gevallen 80% van een artikel in beslag neemt). Elke onderzoek zet drie keuzes op een rij: de beste keuze, een interessant alternatief en de beste budget keuze. Hiermee zijn de onderzoeken voor een breed publiek waardevol.

See Also

Bron: Nos.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top