Now Reading
Edward Norton wilde zijn 'Hulk'-films op 'The Dark Knight'-trilogie laten lijken


De krachtige, groen-ogende en in woede uitbarstende Hulk bezit een fraaie bijrol in het Marvel Cinematic Universe. Zijn menselijke alter ego werd in The Incredible Hulk tot leven gebracht door Edward Norton. Absoluut geen kleine naam. Maar in de toekomstige Avengers-titels was er op een dag geen ruimte meer voor hem – de acteur werd vervangen door Mark Ruffalo. Wat nou precies de reden is blijft een mysterie. Toch is Norton er ietwat op ingegaan tijdens een interview met The New York Times.

Daarin legt hij o.a. uit wat hem aantrok tot het heetgebakerde personage. De 50-jarige filmmaker: “Ik was weg van de ‘Hulk’-stripboeken. Ik vond ze erg mythisch. En wat Chris Nolan met Batman had gedaan was een pad waar ik op afgestemd was: lang, donker en serieus. Als er ooit iets was dat die elementen bevatte, dan was het wel de Hulk.”

Feige
Norton gaat verder over zijn toekomstplannen: “Ik had twee dingen voor de films uitgestippeld: zijn oorsprong en de gedachte dat de Hulk de bewuste dromer was, de persoon die de reis aankan. En [Marvel] zei: ‘Dat is wat wij willen!’ Maar, zoals later bleek, was dat niet het geval. Maar ik had het ontzettend naar mijn zin toen ik eraan werkte. Ik kon het goed vinden met [producent] Kevin Feige.”

De laatstgenoemde man, die verantwoordelijk is voor het scheppen van het Marvel Cinematic Universe, onthulde in 2010 via een verklaring waarom ze Norton niet hadden teruggevraagd voor de rol van Bruce Banner in The Avengers. Feige zei dat het geen kwestie van geld was, maar dat ze iemand nodig hadden die dezelfde creativiteit en samenwerkingsverband als de andere acteurs bezat.

Merk
Ergens vond Norton dat wel een “goedkope” opmerking. “Dat ging over het verdedigen van het merk of zoiets. Uiteindelijk wilden ze geen lang, donker en serieus hebben. Maar het maakt niet uit. We hebben positieve discussies gevoerd over de films. We hadden gekeken naar de hoeveelheid tijd die vereist was en ik wilde dat niet doen.”

“Om eerlijk te zijn wilde ik wel meer geld krijgen dan ze mij wilden geven,” gaat Norton verder. “Maar dat is niet een reden waarom ik een andere ‘Hulk’-film zou doen. Ik heb andere dingen gedaan die ik wilde doen en wat Kevin Feige heeft gemaakt is waarschijnlijk één van de meest geslaagde uitvoeringen van een zakenplan in de geschiedenis van de entertainmentindustrie.”

See Also

Bron: filmtotaal

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top