Now Reading
Disney+ schrapt controversiële scènes uit eigen films


Oudere films blijken niet altijd te zijn voorbereid op de toekomst. Zelfs in Disney-films zitten hier en daar wat racistische scènes en zijn er dingen te zien die niet meer kunnen in het #MeToo-tijdperk.

Via Comic Book en CNBC wordt duidelijk dat The Walt Disney Company een aantal films heeft laten aanpassen voordat deze op Disney+ zijn geplaatst. Voorbeelden zijn het verwijderen van het figuurtje Jim Crow uit de animatiefilm Dumbo. Ook het nummer ‘When I See an Elephant Fly’ wordt uit die film geschrapt. Daarnaast wordt er een post-credit blooper verwijderd uit Toy Story 2 en zo zouden er meer kleine edits zijn.

Helemaal niet op Disney+
Er zijn zelfs complete films die nooit op het platform verschijnen. Eén daarvan is Song of the South uit 1946. Deze bevat te racistische scènes. Dus geen “Zip-a-Dee-Doo-Dah” op Disney+.

Verwacht op Disney+ overigens niet de complete bibliotheek van Walt Disney. In de States zullen de nodige Pixar en Marvel-films niet direct online staan. De vraag is welke impact dat heeft op de titels die nu wel te zien zijn op de Nederlandse proefversie van Disney+.

See Also

Bron: filmtotaal

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top