Now Reading
De voordelen van een vloerkleed in een woonkamer

Een goede sfeermaker in de woonkamer is een vloerkleed: het zorgt vaak voor de nodige kleur, voorkomt dat je je voeten op een koude vloer zet als je van de bank af komt én de woonkamer zal minder kil zijn. Dit zijn enkele voordelen die een vloerkleed kan bieden in de woonkamer. Wij van THEDUDES.NL zijn op zoek gegaan naar de redenen om een vloerkleed in huis te halen en zetten ze in deze blog allemaal op een rij.

Warme voeten

Zit je binnenkort lekker een onder een kleed op de bank te genieten van het nieuwe seizoen van Peaky Blinders op Netflix, ben je wat lekkers vergeten. Om te voorkomen dat je op een koude vloer stapt is een vloerkleed aan te raden: deze komt vaak rondom de bank te liggen, waardoor je voeten niet gelijk op de koude vloer komen te staan.

Afbakening van een ruimte

Een vloerkleed zorgt vaak voor een mooie afbakening van bijvoorbeeld een ‘zithoek’. Als je dit goed aanpakt kan je woonkamer met behulp van een vloerkleed optisch groter lijken én kun je meer rust creëren binnen je woning. Het grote voordeel van een vloerkleed voor de afbakening van een ruimte in plaats van meubels, is dat je er geen ruimte mee verliest.

Minder kil in de woonkamer

Hallo, hallo, hallo, hallo…“. Een vervelende echo in de woonkamer? Dan is het zaak om je woonkamer aan te kleden met geluidenvangers! Naast schilderijen en gordijnen aan de wand bieden vloerkleden ook een mooi schild tegen echo’s. Naast een minder kille woonkamer, maak je het ook gelijk een stuk warmer, gezelliger én persoonlijker.

Vuil minder snel zichtbaar

Weer even terug naar de lekkere Netlix-avond op de bank. Het is natuurlijk lekker (en vanzelfsprekend) om een zak chips open te scheuren, tijdens je favoriete serie of film. Enige nadeel: je móét de vloer rondom de bank vaak gelijk stofzuigen. Met een vloerkleed (met name hoogpolige-varianten) is vuil minder snel zichtbaar. Het is natuurlijk wel zo dat je dit alsnog op dient te zuigen, het biedt alleen tijdelijke voordelen. T

Minder kans op schade van meubels op de vloer

Negen van de tien keer is er een salontafel in de woonkamer te vinden. Niet voor niets wordt er vaak bij de bank, onder de salontafel een vloerkleed gelegd. Hiermee wordt het niet alleen gezelliger en dus minder kil in de woonkamer: ook kan schade op de vloer hiermee beperkt worden. Het schuiven van een tafel kan al snel zorgen voor onherstelbare krassen op je mooie houten vloer. Met een vloerkleed hoef je hier niet bang  voor te zijn.

Creëert een persoonlijke sfeer

Het laatste grote voordeel van een vloerkleed is het kunnen creëren van een persoonlijke sfeer in de woonkamer. Een vloerkleed is er in allerlei soorten en maten: van een kelim vloerkleed tot een warm schapenvacht. Hiermee heb je volop keuze in welke sfeer jij wilt creëren in de woonkamer. Welk vloerkleed heeft jouw voorkeur?

See Also

Bron: thedudes.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top