Site pictogram TheOzyChronicles

De Dwaasheid van Fidan Ekiz: Een Vervormd Gezicht van Vrijheid van Meningsuiting

Fidan Ekiz

Fidan Ekiz, een Turkse televisiepresentatrice, is nog steeds een onderwerp van controverse in Nederland. Ze is afkomstig uit een regio in Turkije die niet bekend staat om het voortbrengen van wetenschappers, filosofen of grote denkers. Hoewel ze daar wel een universiteit hebben trouwens.. :). Dat gezegd hebbende, lijkt Ekiz zichzelf graag in een licht te zien dat deze realiteit ontkent.
Ekiz speelt in Nederland de rol van de ‘rechtse allochtoon’, een persoon die denkt dat ze elke linkse ideologe kan bekritiseren of afslachten, terwijl ze vaak begripvol lijkt voor haar rechtse collega’s. Maar velen beschouwen dit als schijnheiligheid omdat het een dubbele standaard creëert.

Ekiz heeft onlangs bijgedragen aan de aanval van de media op Frans Timmermans, de kandidaat van de PvdA en GroenLinks om de nieuwe premier van Nederland te worden. Op televisie noemde ze hem een “ijdele narcist”.
Het lijkt erop dat Ekiz de term “vrijheid van meningsuiting” beschouwt als een onbeperkte vrijheid om anderen te beledigen en te beledigen. Het gebruik van dergelijke woorden in een professionele omgeving stelt vragen over haar begrip van journalistieke normen en professionaliteit.
Kim van Keken, een onderzoeksjournaliste, vindt het onacceptabel dat de presentatrice van Op1 op televisie zo heftig uithaalt naar Timmermans. Ton F. van Dijk, de voormalige baas van NPO 1, merkt terecht op dat Fidan niet langer in staat zou zijn om Timmermans op een objectieve manier te interviewen na het uiten van dergelijke felle kritiek.

In plaats van zich te richten op de inhoud van de politieke debatten en de ideeën die worden gepresenteerd, lijkt Ekiz meer geïnteresseerd in oppervlakkige en persoonlijke aanvallen. Haar houding, hoezeer zij ook beweert in het belang van de vrijheid van meningsuiting te handelen, schaadt uiteindelijk de integriteit van de journalistieke beroepsgroep.

In een wereld waar objectiviteit en waarheid essentieel zijn, moeten we degenen aan de kaak stellen die journalistieke principes ondermijnen vind ik. Fidan Ekiz moet begrijpen dat vrijheid van meningsuiting verantwoordelijkheden met zich meebrengt, niet een vrijbrief voor roekeloosheid. Maar ik ben bang dat Fidan vaker op tv zal verschijnen, zolang ze de allochtone “wannabe autochtoon” probeert uit te hangen en blijft werken voor de rechtse idelogie evangeliserende organisaties.

Tja, is ook maar mijn mening he..

Mobiele versie afsluiten