Now Reading
Blu-ray review 'Avengers: Endgame' – de verdiende afronding van de Infinity Saga!


Regie: Anthony & Joe Russo | Cast: Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black Widow), Mark Ruffalo (The Hulk), Jeremy Renner (Hawkeye), Brie Larson (Captain Marvel), Josh Brolin (Thanos), e.a. | Speelduur: 180 minuten | Bioscooprelease: 24.04.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster


Na drie solofilms rond Iron Man, Captain America en Thor, twee solofilms rond Guardians of the Galaxy, Ant-Man en Spider-Man (waarvan één post-Endgame) en de solofilms rond Hulk, Doctor Strange, Black Panther, Captain Marvel en uiteraard drie Avengers-films kwam met Avengers: Endgame een definitief einde aan de Infinity Saga. Het bleek in alle opzichten het grootste filmspektakel tot op heden.

Financieel gezien sneuvelden vele records en de ontvangst was ondanks de torenhoge verwachtingen en het actierijke Avengers: Infinity War ruim voldoende. Nu ligt de weg open voor nieuwe helden, met nieuwe verhalen en vermoedelijk ook weer een groot nieuw verbindend element. Endgame was naast een afronding ook een duidelijke hint: de zes originele Avengers nemen definitief afscheid van het Marvel Cinematic Universe. De meeste opvolgers zijn al duidelijk.

Monsterscore voor tweede confrontatie met Thanos


In het $356 miljoen kostende Avengers: Endgame, goed voor bijna $2,8 miljard wereldwijd, wordt duidelijk wat Thanos met de Infinity Stones heeft aangericht. De helft van het leven is gedood en de overgebleven Avengers hebben niets meer te vergelden. Er is echter hoop als Ant-Man uit de Quantum Realm weet te ontsnappen en een plan presenteert waar Tony Stark en de andere Avengers wel raad mee weten. Uiteindelijk is een nieuwe confrontatie met Thanos onvermijdelijk.

Blu-ray uitgave: Avengers: Endgame


Discs: | 2 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418549879 | Met dank aan: Walt Disney Home Video

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van Avengers: Endgame zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de filmposter met Avengers: Endgame met daarop de overlevers. De achterkant laat een leuke reeks bonusmateriaal zien. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid


De drie uur durende film staat in zijn eentje op de eerste schijf. De kwaliteit van de weergave is uitmuntend. De kleuren springen van het scherm en de scherpte wordt op geen enkel punt gestoord door technische tekortkomingen. De vele, vele visuele effecten zijn uiteraard ook van een hoog niveau. Fraai!

Ook de geluidstrack (DTS-HD 7.1 MA) doet het uitstekend. Zelfs zo goed dat Tony Starks volledig elektrische Audi e-tron ronkend aan komt rijden. 🙂 Los hiervan zit de track prima in elkaar met fraaie geluidseffecten en muziek van Alan Silvestri, die ook de soundtrack leverde voor films als The Avengers, Ready Player One en Avengers: Infinity War.

Bonusmateriaal


Walt Disney heeft de extra’s op een aparte schijf gezet. Dit zijn vooral zeven toch best korte featurettes waarin wordt gekeken naar Captain America (A Man Out of Time), de gesneuvelde vrouwelijke heldin (Black Widow), Robert Downey, Jr. (Setting the Tone), de regisseurs (The Russo Brothers) en de vrouwen in de film (The Women of the MCU) en Thor (Bro Thor). Ook vind je de featurette Remembering Stan Lee. Deze was onderdeel van de verlengde versie die in de States verscheen.

See Also

Ook kun je op de verwijderde scènes Goji Berries, Bombs on Board, Suckiest Arm in the Galaxy, You Used to Frickin’ Live Here, Tony and Howard en Avengers Take a Knee aanzetten. Deze duren gezamenlijk slechts vijf minuten. De Gag Reel ontbreekt uiteraard ook niet.

Daarnaast is er op de schijf van de hoofdfilm een audiotrack met de Russo’s en de schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely aanzetten. Uiteraard krijg je dan veel leuke details te horen over hoe de productie verliep of waarom bepaalde scènes zou zijn opgenomen.

Heb jij Avengers: Endgame gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

Bron: filmtotaal

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top