Now Reading
Bezoeker kunstbeurs peuzelt banaan van 120.000 dollar op

Een kunstenaar heeft op een kunstbeurs in Miami consternatie veroorzaakt door een werk van een collega van de muur te halen en op te eten. Het gaat om een overrijpe banaan die met ducttape aan de muur was geplakt.

Het banaan-kunstwerk Comedian is van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Hij heeft er meer gemaakt dan de banaan die op de beurs werd tentoongesteld. Deze week werden er drie geveild, voor bedragen tussen de 120.000 en 150.000 dollar per stuk.

Collega-kunstenaar David Datuna liep gistermiddag op de beurs, peuterde de ducttape rond de banaan los en peuzelde hem op. Andere bezoekers reageerden stomverbaasd en maakten foto’s van het tafereel. Beveiligers namen Datuna mee.

See Also

De Amerikaanse performancekunstenaar kwam op het idee uit bewondering voor het werk van Cattelan, beweert hij. “Ik hou van de kunstwerken van Maurizio Cattelan en ben echt dol op deze installatie. Het is erg lekker”, schrijft hij op Instagram, waar hij een filmpje van zijn actie heeft gezet. Hij doopte zijn actie Hungry Artist.

Bron: Nos.nl

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top