Now Reading
Beroemdheden reageren met afschuw op CGI-resurrectie James Dean


Gisteren kwam het bijzondere bericht naar buiten dat wijlen James Dean (1931-1955) was toegevoegd aan de film Finding Jack over de Vietnamoorlog. De acteur zal weer tot leven worden gewekt door middel van CGI, foto’s, motion capture en archiefbeelden.

Op Twitter lieten vrij snel een aantal beroemdheden hun persoonlijke mening horen en die waren niet positief. Want waarom moet hiervoor per se James Dean gecast worden terwijl er zoveel levende talenten rondlopen die de rol ook kunnen spelen? Is dit een belediging richting hen?

Niet dat zij er helemaal op tegen zijn, want natuurlijk kan het een uitkomst bieden voor films die in de afrondingsfase zitten (kijk naar Paul Walker in Furious 7 of Carrie Fisher in het aankomende Rise Of Skywalker) maar om nou een acteur te gaan gebruiken die al bijna 65 jaar overleden is?

Lara Featherstone, Captain America & Frodo
Allereerst kwam actrice Julie Ann Emery online die broodnuchter stelt: “Dit wordt niet James Dean, het wordt zijn gezicht op een anonieme motion capture acteur met een vervormde stem. Hoe gaan ze dit op de credits vermelden? Hoe gaan ze de die ‘echte acteur’ betalen? Dit team snapt echt heel weinig over de kunst van het acteren”.

Niet lang daarna volgde MARVEL-ster Chris Evans die sarcastisch denkt dat de echte James Dean zeer opgewekt zou zijn, maar niet heus. Verder vindt hij het afschuwelijk: “Kunnen we de computer ook gelijk een nieuwe Picasso laten schilderen? Of een paar nieuwe John Lennon liedjes laten schrijven? Het complete gebrek aan begrip is beschamend”.

De volgende dag deed ook nog Elijah Wood (Lord Of The Rings) een duit in het zakje door het kort te houden: “NEE, dit moet geen ding worden”.

Hoewel het resultaat ongetwijfeld erg indrukwekkend gaat zijn, is de grote vraag een beetje in hoeverre we deze technologische ontwikkeling moeten gaan omarmen en waar dit gaat eindigen, oftewel Who’s Next?

Bron: filmtotaal

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top