Now Reading
Bijzonder natuurverschijnsel in Gelderse beek: ijspannenkoeken

Bijzonder natuurverschijnsel in Gelderse beek: ijspannenkoeken

Op het wateroppervlak van de Schipbeek bij het Gelderse Rietmolen zijn ‘ijspannenkoeken’ waargenomen. IJspannenkoeken, of ijscirkels, ontstaan bovenop stromend water als kleine ijsdeeltjes samenklitten en gaan ronddraaien.

“Dat is wel vrij bijzonder, dat zie je niet zo vaak”, zegt Weerplaza-weerman Wouter van Bernebeek tegen Omroep Gelderland. “Ze botsen tegen de stroom in, steeds tegen elkaar aan. Zo ontstaan de ronde vormen.”

See Also

Normaliter drijven ijspannenkoeken los van elkaar, maar die in de Schipbeek zijn aan elkaar vastgevroren. Volgens Van Bernebeek komt dat doordat de pannenkoeken buiten de stroming zijn terechtgekomen.

Link naar origineel bericht

© 2020 OnrOzy.nl is an OzyMedia website. Designed by Creatink. All Rights Reserved.

Scroll To Top