Now Reading
Eén nacht matige vorst en in Winterswijk kan worden geschaatst

Eén nacht matige vorst en in Winterswijk kan worden geschaatst

OnrOzy.nl

“Er ligt nu echt een fantastische baan”, zegt bestuurslid Tim Jonker van de Winterswijkse IJsvereniging tegen Omroep Gelderland. “Ik kijk nu naar allemaal mensen die aan het schaatsen zijn.”

Schuimbeton

Hoe dat kan? Door een systeem van een student van de TU Twente. Onder het asfalt van de skeeler- en ijsbaan ligt schuimbeton. De baan wordt beneveld bij vorst waardoor er een laag ijs komt te liggen en ook blijft liggen. “Het schuimbeton zorgt ervoor dat de kou beter wordt vastgehouden”, zegt Jonker. De baan kan zo langer mee.

See Also

Test geslaagd

Het was de eerste test met het systeem en volgens de ijsvereniging is die ruimschoots geslaagd. “Na één nacht vorst kun je de volgende dag schaatsen”, concludeert Jonker. Vooralsnog alleen op de kleine krabbelbaan, maar de grote baan zal ook dit seizoen nog opengaan verzekert de schaatsliefhebber.

Link naar origineel bericht

© 2020 OnrOzy.nl is an OzyMedia website. Designed by Creatink. All Rights Reserved.

Scroll To Top