Entertainment

Martin Freeman (The Hobbit) is – letterlijk – verlamd van geluk in trailer 'Ode to Joy'


In Ode to Joy, een nieuwe romantische komedie gebaseerde op feitelijke gebeurtenissen, speelt Martin Freeman (The Hobbit) een man met de zeldzame aandoening kataplexie. Hierdoor verliest hij de controle over z’n spieren zodra hij wordt overvallen door een sterke emotie, met name blijdschap. Wanneer hij de vrouw van z’n leven tegenkomt, heeft hij dus eigenlijk een heel groot probleem. Check snel de trailer.

Dankzij zijn aandoening heeft bibliothecaris Charlie (Freeman) zichzelf leren omgaan met alle mensen, plaatsen en gebeurtenissen in z’n leven waar hij eventueel blij van zou kunnen worden. Bruiloften, schattige baby’s of puppy’s en uiteraard romantiek worden uitermate voorzichtig benaderd binnen Charlie’s geordende leventje. Verlamd van geluk
Wanneer de bloedmooie en spontane Francesca (Morena Baccarin) voor hem valt, staat de risicomijdende Charlie voor een dilemma. Moet hij z’n gevoelens wegdrukken of juist het risico nemen en er vol voor gaan? Kan een man die – letterlijk – verlamd is van geluk, toch liefde vinden?

Ode to Joy is afkomstig van regisseur Jason Winer, bekend van de romkom Arthur uit 2011. Naast Freeman en Baccarin bestaat de cast uit Melissa Rauch, Jake Lacy, Shannon Woodward, Jane Curtin, Ellis Rubin, Jackie Seiden en Adam Shapiro.

De film, met een scenario van Max Werner, draait vanaf 9 augustus in de States. Over een Nederlandse release is (nog) niets bekend.

Bron: Filmtotaal

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *