About Tech

De conferentie waar Tim Cook en Mark Zuckerberg samen aan de bar zitten

Makkelijk T-shirt aan, zonnebril op en beker koffie of thee in de hand. Deze week komen de grootste namen uit de tech- en mediawereld samen voor een weekje ‘ontspanning’ in Sun Valley, Idaho. Historisch gezien is het ook de plek waar grote zakendeals zijn gesloten.

De gastenlijst is imposant, onder meer Apple-topman Tim Cook, Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en Disney-baas Bob Iger worden verwacht. Het bijzondere samenzijn, dat vandaag begint, is een traditie in miljardairskringen.

Naast ceo’s van multinationals komen er ook politici, als de voormalig New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg, en tv-grootheden, als Oprah Winfrey, op af. Het normaal rustige stadje Sun Valley in de Amerikaanse staat Idaho met zo’n 1400 inwoners staat een week lang volop in de belangstelling.

Onderonsjes

Alles speelt zich af rond de gelijknamige Sun Valley Lodge, waar een nachtje slapen al snel honderden dollars kost. De pers mag komen kijken en foto’s maken, maar moet de onderonsjes altijd op afstand aanschouwen.

De gasten hebben het gezellig met elkaar, maar de conferentie wordt niet om die reden georganiseerd. De bijeenkomst is in 1983 bedacht door Allen & Company, een investeringsmaatschappij die is gespecialiseerd in onder meer media en technologie.

Eerdere jaren kwamen onder andere Amazon-baas Jeff Bezos en Microsoft-oprichter Bill Gates langs:

Bron: Nos.nl

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *