About Tech

Zweem van onduidelijkheid rond handelsembargo Huawei na draai Trump

Volgens Reuters is het onduidelijk of medewerkers van het ministerie extra informatie zullen krijgen naar aanleiding Trumps draai en welke gevolgen dit gaat hebben. Het persbureau schrijft dat het Witte Huis ook kijkt naar de gevolgen van dit nieuwste besluit.

Huawei-oprichter Ren Zhengfei reageerde tegen de Financial Times behoedzaam op het besluit. “President Trumps verklaring is goed nieuws voor Amerikaanse bedrijven. Huawei is ook bereid om producten te blijven kopen, maar we zien weinig impact op wat we nu doen.” Eerder sprak Zhengfei de verwachting uit dat het embargo zijn bedrijf tot volgend jaar 30 miljard dollar zou gaan kosten. Later relativeerde hij de impact hiervan.

De achilleshiel

Huawei is sterk afhankelijk van Amerikaanse leveranciers. Het gaat dan om twee zaken. Chipproducenten zoals Qualcomm (4G en straks 5G) maar ook makers van mobiele processoren leveren aan het Chinese concern. Zhengfei kijkt naar eigen zeggen naar alternatieven voor deze technologie. Het bedrijf wil vermoedelijk niet langer afhankelijk zijn van de grillen van de VS.

Dit is Huawei’s achilleshiel, zegt een analist van Credit Suisse tegen de Financial Times. Voor het leveren van mobielenetwerk-chips bestaat geen goed alternatief, deze markt wordt gedomineerd door Amerikaanse bedrijven en dan met name Qualcomm.

Apple liep hier eerder ook tegenaan. Eigen chips maken, kost veel tijd.

Bron: Nos.nl

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *