EntertainmentI say

“Bodyguard” een tweede seizoen?

“Bodyguard” een tweede seizoen?

Zoals bij velen heeft het eerste seizoen van Bodyguard ook bij mij een goede indruk achter gelaten. Ben eigenlijk niet zo van de Britse series, maar deze die over een oorlogsveteraan met PTSS gaat die beveiliger van een minister wordt, krijgt op zelfs op IMDb dan ook een 8,2. Maar wanneer kunnen we Bodyguard seizoen 2 nou verwachten, is dan de logische vraag..

Bodyguard draait om David Budd. Budd wordt gespeeld door Richard Madden, ook wel bekend als Robb Stark van GOT.. David Budd is een Schotse veteraan die in het verleden uitgezonden is naar Afghanistan. Helemaal in de koude kleren is het hem niet gaan zitten, want hij kampt nu met PTSS. Bovendien heeft hij een onvermogen ontwikkeld mensen in bestuurlijke of leidinggevende functies te vertrouwen. Ondanks dat alles wordt hij toch de beveiliger van de Minister van Binnenlandse Zaken. Bodyguard seizoen 2 is zonder Madden natuurlijk ondenkbaar.

Julia Montague is de Minister van Binnenlandse Zaken. Hoewel haar politieke lijn regelrecht ingaat tegen Davids opvattingen, wordt hij toch haar persoonlijke beveiliger. Seizoen één gaat over een complot dat tegen haar opgezet wordt. Om de zaken nog eens moeilijker te maken, duiken Budd en Montague ook nog weleens samen het bed in. Bodyguard is een serie die niet bang is onderwerpen als terrorisme aan te snijden. De serie met goede kijkcijfers heeft een score van 94% op Rotten Tomatoes. Alle reden dus voor de BBC om geen moment te twijfelen over Bodyguard seizoen 2, zou je denken.

Maar tot op heden is er nog weinig concreets bekend over de voortzetting van de serie. Toch is seizoen twee van Bodyguard zeker niet uitgesloten. Eerder had Richard Madden, die een Golden Globe voor zijn rol in de serie won, al aangegeven open te staan voor een vervolg. Ook regisseur Jed Mercurio klinkt redelijk hoopvol. Hij kon toen hem gevraagd werd naar een tweede seizoen op een filmfestival in Canada nog niets concreets loslaten. Wel zei hij dat de gesprekken met de BBC inmiddels in volle gang zijn. Het moet wel heel raar lopen wil Bodyguard seizoen 2 niet een feit worden. Ik houd  de vingers in ieder geval gekruist.

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *