Films & zo

Netflix past ‘Bird Box’ aan na kritiek


Eind 2018 was de thriller Bird Box een enorm succes. De film met onder meer Sandra Bullock trok volgens Netflix vele miljoenen kijkers. Ook was er kritiek. De film startte met echte beelden van een treinramp uit 2013.Nu heeft Netflix besloten de beelden van die ramp uit de film te knippen. In 2013 kwamen er 47 mensen om het leven bij het ongeval. In eerste instantie weigerde Netflix de film aan te passen. Ondanks dat de zender juridisch sterk zou staan, zwicht de zender nu onder de publieke en politieke druk.

Spijt
Een woordvoerder van Netflix tegenover Mashable: “Netflix en de filmmakers van Bird Box hebben besloten de clip te vervangen. Het spijt ons als we de bevolking van Lac-Mégantic hebben gekwetst.” De aangepaste versie verschijnt over enkele weken online.

De film van regisseur Susanne Bier, bekend van The Night Manager en After the Wedding, kostte een kleine 20 miljoen dollar om te maken en zou in de eerste maand na release meer dan 80 miljoen kijkers hebben getrokken.

powered by Filmtotaal

Related posts

Titelheld in ‘The Batman’ geen groentje

OnrOzy NL

De favoriete 2018-films van Guillermo del Toro

OnrOzy NL

Tobey Maguire bijna gevraagd voor ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’

OnrOzy NL
Aan het laden....