Films & zo

Alternatieve toegift verbond ‘Captain Marvel’ met ‘Thor: Ragnarok’


Co-regisseur Ryan Fleck heeft in een interview met Empire onthuld dat Marvel in het begin een ander plan had voor de post-credits scène van Captain Marvel. Die scène heeft iets te doen met de grote slechterik van de film. Let op: dit artikel bevat spoilers!

Captain Marvel eindigt met een scène waarin Carol Danvers (Brie Larson) haar oude Kree-leermeester en verrassingsschurk Yon-Rogg (Jude Law) met een duidelijke boodschap terugstuurt naar de Supreme Intelligence (Annette Bening). Aangezien de film in de eerste toegift een tijdsprong maakt, is het niet duidelijk wat er precies met Yon-Rogg gebeurt. De makers hadden aanvankelijk wel plannen om daar antwoord op te geven.

Gedumpt als grofvuil
Na de aftiteling volgt een scène waarin kat Goose de Tesseract uitbraakt op het bureau van Nick Fury (Samuel L. Jackson). In een eerdere versie van het script zat eigenlijk een scène waarin we Yon-Rogg terug zouden zien op een bekende locatie uit Thor: Ragnarok (2017), zo heeft Ryan Fleck, die de film samen met zijn vaste partner Anna Boden heeft geregisseerd, onlangs in een interview met Empire onthuld.

Er lag eerst ook een idee op tafel om Yon-Rogg uit zijn capsule te laten kruipen op Sakaar“, vertelt Fleck met een glimlach. Sakaar is natuurlijk de afvalplaneet uit Thor: Ragnarok waar Thor en de Hulk elkaar weer tegenkomen in de gladiatorenarena van de dictatoriale heerser de Grandmaster (Jeff Goldblum). “Hij zou vervolgens de Devil’s Anus opmerken en zich hardop afvragen waar hij toch in hemelsnaam is beland“.

Antwoord in sequel?
Fleck vertel niet waarom Marvel er uiteindelijk voor heeft gekozen om deze scène te vervangen. Het lijkt aannemelijk dat de studio nog plannen heeft voor het personage en de makers de ruimte wilde geven om het antwoord in een eventuele sequel van Captain Marvel te verkennen. Dat er een vervolg komt, lijkt namelijk ook haast zeker. Captain Marvel ging vorige week in première en heeft tot nu toe al bijna 500 miljoen dollar opgebracht.

powered by Filmtotaal

Related posts

Uitgelekt fotobewijs: jonge Luke Skywalker weggeknipt uit ‘The Force Awakens’

OnrOzy NL

Vijf verrassingen in goed bekeken ‘Avengers: Endgame’ trailer

OnrOzy NL

Blu-ray review ‘First Man’ – heftige reis naar de maan!

OnrOzy NL
Aan het laden....