What's happening

11 meter lange walvis dood gevonden in jungle Brazilië

Er wordt niet alleen onderzocht hoe het dier in de bosjes terecht is gekomen, maar ook waarom het dier überhaupt bij de noordkust van Brazilië zwom. Normaal zwemmen de dieren daar alleen tussen augustus en november en trekken ze daarna naar het zuiden.

Onderzoekers vermoeden dat het dier, van een jaar oud, tijdens de tocht naar het zuiden zijn moeder is kwijtgeraakt.

Omdat het gebied moerassig is kan een bulldozer er niet komen, vertelt een onderzoeker. Daarom zal het dier op de plek waar het nu ligt, in de bosjes, worden onderzocht. Na onderzoek zal het skelet van de bultrug worden bewaard in het nationaal historisch museum.

powered by Nos.nl

Related posts

De duif van meer dan een miljoen heeft een bodyguard

OnrOzy NL

Oostenrijker deelt beelden van beklimming 7000 meter hoge berg in Nepal

OnrOzy NL

Ruimte-auto van Elon Musk inmiddels Mars voorbij

OnrOzy NL
Aan het laden....