Films & zo

Trailer: ‘Tolkien’ toont totstandkoming ‘The Lord of the Rings’!


Fox Searchlight heeft de eerste trailer online gezet voor de film Tolkien van regisseur Dome Karukoski (Leijonasydän) en met Mad Max: Fury Road-acteur Nicholas Hoult in de titelrol als The Lord of the Rings-bedenker J.R.R. Tolkien (1892 – 1973). Bekijk de beelden hieronder!

Eigenlijk is het slechts een teaser trailer met wat vluchtige beelden uit de biopic die overigens ook bijzonder fantasierijk lijkt te gaan worden, met veel verwijzingen naar zijn bekende verhalen rond de Midden-aarde, geschreven door Tolkien.

Er zijn ook rollen voor onder Lily Collins als Tolkiens vrouw Edith Bratt en Genevieve O’Reilly in een nog onbekende rol. De IMDb-pagina verraadt dat we Gandalf te zien zullen krijgen. Deze rol wordt gespeeld door ene Kevin Zen. De kans is groot dat dit slechts een vluchtige ‘cameo’ is.

Het verhaal van Tolkien gaat over de beginjaren van Tolkien als hij op school vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt bij een groep buitenstaanders. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt deze ‘fellowship’ elkaar kwijt te raken. De beroemde Middle-Earth boekenreeks baseerde Tolkien op deze gebeurtenissen.

Op 10 mei draait de biopic in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen; een Nederlandse datum is onbekend.

powered by Filmtotaal

Related posts

Reboot ‘Pirates of the Caribbean’: Depp out, nieuwe heldin in?

OnrOzy NL

Volgende trailer ‘Shazam!’ onthult flitsender pak

OnrOzy NL

Common niet in ‘John Wick: Chapter 3’

OnrOzy NL
Aan het laden....