Films & zo

Pacino en De Niro digitaal verjongd in ‘The Irishman’


Met een budget richting de 200 miljoen dollar zal The Irishman de duurste misdaadfilm zijn die er tot op heden is gemaakt. Het project van Netflix en regisseur Martin Scorsese wordt echter niet een film als Goodfellas en opvallend genoeg worden de personages digitaal verjongd.

In gesprek met Yahoo zei Thelma Schoonmaker, editor bij veel Scorsese-films, dat we geen Goodfellas-kloon moeten verwachten. “The Irishman is geen Goodfellas, en dat is wat ze denken dat het gaat worden. Dat is het niet. Het is niet Goodfellas. Het is heel anders. Het is geweldig. Ze zullen het geweldig vinden. Maar denk alsjeblieft niet dat het Goodfellas zal zijn, omdat het dat niet is,” aldus de overtuigende Schoonmaker.

Digitaal verjongd
Opvallend genoeg onthulde Schoonmaker ook dat de acteurs digitaal verjongd worden, omdat ze in de eerste helft van de film te zien zijn als jongere versies van hun personages. “We verjongen de acteurs in de eerste helft van de film. In de tweede helft van de film spelen ze hun eigen leeftijd. Dat is een groot risico. We laten dat doen door Industrial Light en Magic Island, ILM,” aldus Schoonmaker over de uitdaging in de peperdure film.

Risico van digitale effecten
Het blijkt dat zowel Schoonmaker als Scorsese de verjongde acteurs nog niet op het scherm hebben gezien. Schoonmaker: “We hebben er een beetje van gezien, maar ik heb nog niet een hele scène gezien waarin ze jong zijn. Wat ik wil zien, en wat Marty wil zien, is: hoe beïnvloedt dit de rest van de film, als je ze zo jong ziet?”

Met rollen voor Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Stephen Graham, Domenick Lombardozzi, Jesse Plemons en Jack Huston moet The Irishman dit jaar online gaan op Netflix.

powered by Filmtotaal

Related posts

Netflix waarschuwt voor levengsgevaarlijke ‘Bird Box’ challenge

OnrOzy NL

Hongerige 25-meter grote haai in ‘The Meg’ tv-trailer: Pleased to eat you!

OnrOzy NL

Tobey Maguire bijna gevraagd voor ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’

OnrOzy NL
Aan het laden....