Films & zo

POLL: Beste rol van Al Pacino?

Dit jaar is Al Pacino te zien in twee heel interessante films. Hij zal namelijk te zien zijn in Quentin Tarantino’s Once Upon a Hollywood en Martin Scorseses The Irishman. Met de POLL van deze week kijken we terug op tien van zijn bekendste personages, met de vraag: welke rol is jouw favoriet?

De doorbraak voor Pacino was in de jaren 70. Hij was in 1972 te zien als Michael Corleone, de rol die hij daarna nog twee keer speelde in de Godfather-trilogie. Daarna kwamen de memorabele rollen in films Serpico (1973) en Dog Day Afternoon (1975), beide van regisseur Sidney Lumet. In de jaren 80 deed Pacino het rustig aan, maar speelde het geliefde personage Tony Montana in Brian De Palma’s Scarface (1983).

In de jaren 90 waren er onder meer de toppers Scent of a Woman (1993), waarvoor Pacino zijn tot op heden enige Oscar kreeg, Michael Manns Heat (1995) en Mike Newells Donnie Brasco (1997). In de 00’s en later wist Pacino zelden memorabele rollen te spelen.

Succes met stemmen!
Staat jouw favoriet er niet tussen? Laat deze dan achter op de gebruikelijke plaats en kies je favoriet uit de personages die er wel staan!

powered by Filmtotaal

Related posts

Vervolg voor laatbloeier ‘Bumblebee’; nu op ruim $400 miljoen

OnrOzy NL

Marvel zendt ‘Avengers: Infinity War’ tóch in voor elf (!) Oscars!

OnrOzy NL

Netflix wordt mogelijk duurder door komst Ultra-abonnement

OnrOzy NL
Aan het laden....