Films & zo

Overname Fox door Disney kent ook erg nare kant


Voor Disney is de overname van Fox vermoedelijk erg positief. Er komen meer franchises in het portfolio van de studio en streamingdienst van het bedrijf krijgt een boel meer opties. Maar de overname is minder positief voor het personeel van de studio’s. Er gaan heel wat banen verloren straks.The Hollywood Reporter dook in de diepte en keek naar de geplande overname van Fox en wat de gevolgen gaan zijn voor het personeel van Fox. Het korte antwoord: het wordt een bloedbad. Duizenden medewerkers zitten straks ineens zonder baan.

Nare gevolgen
Fans zijn blij met de overname van Fox door Disney. Daardoor kunnen de X-Men en Fantastic Four eindelijk naar het Marvel Cinematic Universe komen. Maar de overname heeft ook minder positieve gevolgen. Disney heeft namelijk aan zijn investeerders beloofd dat het wel 2 miljard dollar aan kostenbesparingen doorvoert na afronding van de overname.

Volgens The Hollywood Reporter worden er daardoor wel 4.000 ontslagen verwacht bij Fox. Rich Greenfield, een analist die wat skeptisch tegenover Disney staat, verwacht er zelfs veel meer: tussen de 5.000 en 10.000. Alleen al de filmstudio Fox heeft 3.200 personeelsleden, waarvan er een boel in marketing, distributie en thuismedia werken. Daarin is overlap met Disney en dat zijn dan ook de divisies waar in elk geval banen sneuvelen.

De overname is naar verwachting in het tweede kwartaal rond.

powered by Filmtotaal

Related posts

Blu-ray review ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ – de #19 van 2018

OnrOzy NL

Laurie vs Michael in actievolle clip ‘Halloween’

OnrOzy NL

Eerste recensie en coole poster ‘Once Upon a Deadpool’!

OnrOzy NL
Aan het laden....