Tech & zo

Verzekeraars waarschuwen taxichauffeurs: minder ongelukken, anders geen verzekering

Taxichauffeurs zijn relatief vaak betrokken bij ongelukken. Vooral jonge, zzp’ende chauffeurs veroorzaken veel schade, meldt het Verbond van Verzekeraars. “Het gaat dan met name om jonge chauffeurs die letselschades veroorzaken van soms meer dan een miljoen euro”, zegt Richard Weurding van de verzekeraars.

Volgens het verbond zijn er relatief drie keer zo veel ongelukken met taxi’s als met normale auto’s. Jaarlijks krijgt een op de zes taxi’s een ongeluk, tegenover een op de twintig auto’s.

“Dat is natuurlijk voor een deel te verklaren door het feit dat taxichauffeurs meer kilometers maken, maar als je hen vergelijkt met andere risicogroepen zoals vrachtwagenchauffeurs, zie je dat ze de laatste tijd relatief meer schade veroorzaken”, zegt Weurding.

Het is daarom nog maar de vraag of verzekeraars in de toekomst taxichauffeurs nog wel willen verzekeren. “Als deze cijfers zo hoog blijven, zullen steeds meer verzekeraars stoppen. Het is nu echt vijf voor twaalf, de taxisector moet in actie komen”, aldus Weurding.

powered by Nos.nl

Related posts

Spotify beschuldigt Apple van oneerlijke concurrentie, klacht bij EU

OnrOzy NL

Betalen voor extra scoringskansen op Tinder steeds normaler

OnrOzy NL

Kabinet: verplaatsen afluisterschotels ‘noodzakelijk’ voor komst 5G

OnrOzy NL
Aan het laden....