Films & zo

Er komen geen Star Wars-films specifiek voor Disney Plus


Lucasfilm heeft het momenteel druk. Niet alleen werkt de studio aan Star Wars: Episode IX, wat de laatste film in de Skywalker-saga zal zijn. Ook zijn er twee live-action series in de maak: The Mandalorian en eentje rond Cassian Andor uit Rogue One. Nu blijkt dat er geen live-action films op de streamingdienst zullen verschijnen.Dat vertelde Disney-baas Bob Iger tegenover Barrons. “Bijna elke film die [Lucasfilm] maakt kost meer dan honderd miljoen dollar. Daar hebben we geen interesse in voor Disney Plus, “ aldus Iger. “We willen behoorlijk investeren in televisieseries, als het aankomt op het budget van afzonderlijke afleveringen, en we gaan ook films met een groot budget maken voor de dienst, maar niets van die aard. We gaan geen Star Wars-film voor dat platform maken. Als iedereen in het weekend naar de bioscoop trekt en een film meer dan 200 miljoen dollar verdient in zijn openingsweekend, zorgt dat voor buzz en dat zorgt weer voor waarde. Daar houden we van. En uiteindelijk komen de films die we maken wel op de dienst terecht.”

Waar Netflix dus bereid is om films met een prijskaartje van meer dan 200 miljoen dollar te maken voor zijn streamingdienst, is Disney dat niet. Vreemd is dat niet: Star Wars-films leveren steevast vele honderden miljoenen dollars op aan de internationale box office. Een overstap naar streaming only voor die films is dus zakelijk een domme keus.

powered by Filmtotaal

Related posts

Top 20 van 2018 volgens FilmTotaal

OnrOzy NL

[Gerucht] Deze week geen trailer ‘Spider-Man: Far From Home’; wel Jeroen van Koningsbrugge gecast?

OnrOzy NL

Marvel staat open voor solofilm ‘Silver Surfer’

OnrOzy NL
Aan het laden....