What's happening

Maak kennis met reuzenstier Knickers: dankzij zijn omvang leeft hij nog

Met een gewicht van 1400 kilo en een hoogte van 194 centimeter is Knickers een flinke jongen. En dat is niet alleen zijn eigenaar in Australië opgevallen; de stier is in korte tijd wereldnieuws geworden.

De bedoeling was eigenlijk dat Knickers, een stier van het Holstein-Friesian ras, naar het slachthuis zou gaan. Maar het liep anders: zijn gigantische omvang redde hem van de dood.

De stier werd bekend toen zijn eigenaar Geoff Pearson hem wilde verkopen aan het slachthuis, maar niemand het dier bleek te willen hebben. Een lokale nieuwszender zette een foto van de kolos online, en dat viel al gauw op. De BBC, CNN, USA Today en vele andere nieuwsorganisaties hingen aan de lijn bij Pearson.

Te zwaar voor slachtmachines

“Vleesverwerkers zeiden dat hij te groot was voor het slachthuis”, zegt Pearson tegen The Guardian. “Hij was te zwaar voor de machines en hij zou over de vloer slepen. Dat zou zorgen voor besmettingsgevaar.” En zelfs als hij in stukken zou worden gesneden waren de hompen te groot.

Het goede nieuws voor de 7-jarige gecastreerde stier was daarom dat hij mocht blijven leven. Nu slijt Knickers zijn dagen op de boerderij van Pearson, waar hij uittorent boven alle andere koeien.

powered by Nos.nl

Related posts

Relatiegeschenk Russisch tv-station: kathedraal Salisbury in chocola

OnrOzy NL

Agent redt Britse tv-journaal door BBC-presentatrice door spits te loodsen

OnrOzy NL

Nigeriaanse president Buhari: ‘Ik ben geen kloon’

OnrOzy NL
Aan het laden....