Tech & zo

Fortnite-streamers zetten Twitch compleet op z’n kop

De droom van menig gamefanaat: een bezoekje aan GamesCom, de grootste gamebeurs van de wereld. Meer dan 355.000 gameliefhebbers brengen deze week een bezoekje aan de beurs in Keulen, onder meer om de nieuwste Battlefield 5 of de laatste Virtual Reality-speeltjes uit te proberen. Maar veel gamers zullen dit jaar vooral staan te popelen om alles te weten te komen over de Emotes, Victory Royales en de laatste heavy sniper. Allemaal termen uit het spel Fortnite. Want juist dat spel is opvallend dit jaar.

De game heeft de streamingwebsite Twitch compleet op z’n kop gezet. Een goed moment om in de wereld van Fortnite, Twitch en livestreams te duiken.

Gamers die zichzelf livestreamen terwijl ze een spel spelen, zijn zeker niet nieuw. Het bestaat al jaren, maar nog nooit was het zo populair als nu. Twitch is op dit moment het grootste online platform waarop spelers zichzelf livestreamen terwijl ze een videogame spelen.

Victory Royale

Dat komt vooral door de battle-royale game Fortnite. Het idee?Je wordt met 99 andere spelers gedropt op een eiland waar je door te vechten als laatste moet overblijven, een zogenoemde Victory Royale. En dat is niet zo makkelijk. Daarom kijken miljoenen mensen mee hoe de pro’s winnen op Twitch.

Fortnite stoot dit jaar de populaire game League of Legends van de troon. En hard ook, want waar Fortnite vorig jaar nog op de tiende plek van meest gestreamde games stond, staat het nu eenzaam aan de top.

powered by Nos.nl

Related posts

‘Providers moeten e-mails blijven doorsturen’

OnrOzy NL

Japanse cyber-minister weet niets van computers

OnrOzy NL

NOS op 3 Tech Podcast: achter de schermen bij een grote treinstoring

OnrOzy NL
Aan het laden....