Films & zo

Regisseur Zuid-Koreaanse zombiefilm ‘Train to Busan’ werkt druk aan vervolg


Er is uitstekend nieuws voor liefhebbers van de Zuid-Koreaanse zombiefilm Train to Busan / Busanhaeng. De regisseur achter de horror, Yeon Sang-ho, heeft namelijk via Screen Daily bevestigd dat hij levendig werkt aan een continuering van het verhaal. Het vervolg draagt voorlopig de titel Bando (Schiereiland) en belooft niet in herhaling te vallen.

Dat houdt in dat we niet wederom een grote groep mensen op een trein volgen die met de uitbraak van een zombievirus te maken krijgt. Yeon omschrijft zijn script als een verlenging van Train to Busan. Volgens de schrijvende filmmaker is het virus druk bezig met het overnemen van Korea, wat betekent dat we ook de belevenissen van andere karakters zullen zien.

Juli 2016 zag de zombiefilm het daglicht in Zuid-Korea. Volgens de Korean Film Council is er omgerekend zo’n 83 miljoen dollar opgehaald. Niet slecht voor een film die kennelijk $ 8.5 miljoen kostte. In Nederland kwam Train to Busan op 30 maart 2017 uit. Net als de meeste critici en bioscoopgangers gaf onze recensent de film twee duimen omhoog. Lees hier.

Net als het eerste deel hoopt Yeon dat het vervolg gefinancierd en uitgebracht wordt door Next Entertainment World. Momenteel voert hij gesprekken met hen. De regisseur vertelt dat Bando meer actie zal bevatten en zich op een grote schaal afspeelt. Plannen voor een geanimeerde aanvulling, zoals de Train to Busan-prequel Seoul Station, heeft hij niet. Yeon hoopt volgend jaar al te kunnen beginnen met de opnames.

powered by Filmtotaal

Related posts

Daniel Craig en Rachel Weisz verwelkomen eerste kindje op de wereld

OnrOzy NL

Trailer Eli Roths ‘The House with a Clock in Its Walls’

OnrOzy NL

Vervolg voor laatbloeier ‘Bumblebee’; nu op ruim $400 miljoen

OnrOzy NL
Aan het laden....