Films & zo

Sony’s Marvel-filmuniversum bekend: Na ‘Venom’ nog 7 films!


Over twee maanden verschijnt de Spider-Man spin-off film Venom in de bioscoop. Het lijkt erop dat Sony veel vertrouwen heeft in het eigen Marvel-filmuniversum. Er zijn namelijk heel wat films in ontwikkeling. Via Variety wordt duidelijk dat er heel wat films in ontwikkeling zijn. De reeks heet bij Sony intern ‘Sony’s Universe of Marvel Characters’ – het SUMC.

We starten met een brute nieuwe foto uit Venom:

Silver & Black in tweeën


Uiteraard moet Venom nog een succes worden. Mocht dit zo zijn, dan zal Sony ongetwijfeld heel wat films in productie laten nemen. Oorspronkelijk stond de film Silver & Black al gepland voor februari 2019, maar deze blijkt nu te zijn geschrapt om de beide vrouwelijke helden Black Cat en Silver Sable een eigen film te geven. Over deze keuze zei Sanford Panitch, baas van Columbia Pictures: “Black Cat heeft voldoende karakter met een geweldig achtergrondverhaal, en veel materiaal om uit te putten om haar eigen film te rechtvaardigen.” De eerder aangestelde regisseur Gina Prince-Bythewood zal geen van de films regisseren, maar blijft wel betrokken als producent.

Nog drie projecten in ontwikkeling


Variety meldt ook dat Sony werkt aan films rond de personages Silk, Jackpot en Nightwatch. De films zouden ook meer experimenteel moeten worden met beperktere budgetten, zoals Logan en Deadpool van Fox.

Morbius en Kraven volgen Venom op


De eerste Sony Marvel-film die waarschijnlijk na Venom in productie gaat is Morbius the Living Vampire van Safe House-regisseur Daniel Espinosa en met Jared Leto als het titelpersonage. Ook zette Sony onlangs Richard Wenk (The Equalizer 2) aan het werk om een script voor Kraven the Hunter op te leveren.

Venom trapt af (niet R-rated?)


Eerst dus Venom, vanaf 4 oktober. Deze film wordt volgens Variety niet R-rated. De studio zou de franchise graag aftrappen voor een breder publiek. De stevige beelden uit de trailer (zie onder) moet het uiterste gaan vragen van een PG-13 classificatie.

Mochten alle plannen doorgaan, dan heeft Sony maar liefst acht SUMC-films in de planning. Geheel raar is dat niet, aangezien Sony de rechten in handen heeft van zo’n 900 Marvel-personages, uit het Spider-Man subuniversum.

Minimaal verbonden: Spider-Man in het MCU


En dan is er ook nog de samenwerking met Marvel Studios. Binnen het Marvel Cinematic Universe is namelijk Sony’s belangrijkste held te zien, Spider-Man. De losstaande films rond het personage van Tom Holland worden ontwikkeld door Marvel Studios, maar Sony plukt er de vruchten van. Marvel mag op zijn beurt Spider-Man gebruiken in bijvoorbeeld de Avengers-films. Sony hoopt dat meerdere van de SUMC-personages te zien zullen zijn in het MCU en dat er cameo’s van MCU-personages te zien zijn in de SUMC-films. Of dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Marvel Studios lijkt er minder welwillend tegenover te staan.

De opvolger van Spider-Man: Homecoming uit 2017 staat gepland voor volgend jaar en heet Spider-Man: Far From Home. Hieronder een fan-poster die e.e.a. combineert.


Losstaand: Spider-Man: Into the Spider-Verse


Sony Pictures werkt naast bovenstaande titels ook aan Spider-Man: Into the Spider-Verse, de animatiefilm van het duo Bob Persichetti en Peter Ramsey en het script werd opgeleverd door Phil Lord en Christopher Miller (The Lego Movie). Deze losstaan van bovenstaande films en verschijnt eind dit jaar in de bioscoop.

powered by Filmtotaal

Related posts

Dood 'Civil War'-personage in 'Avengers 4'

OnrOzy NL

Geen grap: Fox zendt ‘Deadpool 2’ in voor ‘Best Picture’ bij Oscars!

OnrOzy NL

Nieuwe topfavoriet voor rol James Bond

OnrOzy NL
Aan het laden....