Tech & zo

Apple verdient goed aan duurdere telefoons

Apple heeft het afgelopen kwartaal veel verdiend met de verkoop van smartphones. Het Amerikaanse bedrijf verkocht ongeveer evenveel iPhones als dezelfde periode vorig jaar (ruim 41 miljoen). Maar omdat Apple-telefoons duurder zijn geworden, heeft het bedrijf er meer aan verdiend.

De omzet van Apple dit kwartaal was bijna 53,3 miljard dollar, zo’n 17 procent hoger dan vorig jaar. Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers werd het aandeel Apple drie procent meer waard.

De maanden waar deze cijfers over gaan – april, mei en juni – zijn doorgaans niet hele sterke maanden voor het bedrijf. Desondanks boekte het een record: nog nooit verdiende het in deze periode van het jaar zoveel geld. Het zal de speculatie over de vraag wanneer Apple een beurswaarde van 1 biljoen dollar voorbijgaat waarschijnlijk versterken. Op dit moment is het bedrijf 956 miljard dollar waard.

Handelsconflict

De cijfers die Apple vanavond heeft gepresenteerd, zeggen overigens niks over de mogelijke gevolgen van het escalerende handelsconflict tussen de VS en China. Experts zeiden eerder tegen de NOS dat de kans wel aanwezig is dat het bedrijf er last van gaat krijgen; de vraag is echter nog wat de impact zal zijn en wanneer we dat terugzien in de cijfers.

Topman Tim Cook wilde daar in ieder geval niet op wachten: hij is al een tijdje bezig met een charme-offensief in beide landen. Zo bracht hij een bezoek aan president Trump en voeren hij en zijn medewerkers een flinke lobby in China.

powered by Nos.nl

Related posts

Het ‘ondraaglijke’ jaar van Elon Musk ging alle kanten op

OnrOzy NL

Meeste privacyzorgen over ‘kopietje paspoort’ en online-privacy

OnrOzy NL

Moddergooien bij datingapp Tinder, oprichters eisen 2 miljard dollar

OnrOzy NL
Aan het laden....