Films & zo

Morgan Freeman eist excuses van CNN


Het was natuurlijk wel te verwachten dat we snel meer zouden horen over Morgan Freeman; de 80-jarige acteur is door meerdere vrouwen immers aangeklaagd voor seksuele intimidatie en ongewenst gedrag. Freeman zei in eerste instantie dat hij nooit iemand bewust heeft gekwetst of misbruikt en in zijn tweede reactie, de dag na de beschuldigingen, liet hij weten er kapot van te zijn en ontkende hij alle aantijgingen. Nu vecht Freeman terug; zijn advocaat, Robert M. Schwartz, heeft een lange brief geschreven aan CNN-topman Jeff Zucker, aangezien zij als eerste met het nieuws kwamen. De acteur eist nu rectificatie en excuses van CNN.

Zo zegt Schwartz: ”Het is duidelijk dat CNN de heer Freeman heeft belasterd. CNN heeft zijn reputatie en carrière ernstig geschaad. CNN dient op zijn minst onmiddellijk te rectificeren en zich te verontschuldigen bij Morgan Freeman, via dezelfde kanalen en met dezelfde mate van aandacht die het gebruikte om hem ten onrechte aan te vallen”. Maar daar hield Schwartz nog niet mee op; hij beweert dat de schrijfster van het artikel, Chloe Melas, vrouwen heeft aangespoord en zelfs gedwongen om hun verhaal te doen.

Zo gaat Schartz verder: ”Wij geloven dat Melas een lijst heeft gemaakt van duizenden mensen die de laatste tien jaar met Morgan hebben gewerkt. We denken dat zij er honderden heeft gebeld, om zo enkele mensen te vinden die zich negatief uitlieten over hun samenwerking met Morgan en dat ze daar vervolgens een verhaal over heeft geschreven. Dat is slechte en vuile journalistiek”. Toch laat CNN zich niet intimideren; dat blijkt wel uit het antwoord van de nieuwszender: ”De ongegronde beweringen van de advocaat van meneer Freeman zijn teleurstellend en lastig te rijmen met de verklaringen van meneer Freeman zelf. CNN blijft bij haar verhaal en zal krachtig reageren op elke poging van meneer Freeman of zijn woordvoerders om ons tegen te houden om dit belangrijke verhaal naar buiten te brengen“.

powered by Filmtotaal

Related posts

Pakkende trailer ‘They Shall Not Grow Old’ van Peter Jackson!

OnrOzy NL

Zeven zombiefilms die je gezien moet hebben!

OnrOzy NL

Hoe erg flopt ‘Solo: A Star Wars Story’?

OnrOzy NL
Aan het laden....