Now Reading
​Alibaba onthult AI-chip om cloudprestaties te verbeteren

Alibaba heeft een AI-chip ontwikkeld waarmee hun e-commerce activiteiten kunnen worden gestroomlijnd.

De Neural Processing Unit (NPU) is ontwikkeld door Alibaba’s chipfabrikant T-Head, in het Chinees bekend als Pingtouge. Het bedrijf is vorig jaar september opgericht.

Kunstmatige intelligentie

China wil groei realiseren in de halfgeleiderindustrie en tegelijkertijd wereldleider worden op het gebied van kunstmatige intelligentie, maar kenners menen dat het gebrek aan knowhow op het gebied van hardware China belet om de VS in te halen in de race naar AI-suprematie.

De nieuwe chip draagt de naam Hanguang 800. Alibaba gebruikt de Hanguang momenteel binnen de eigen gelederen, maar het bedrijf is van plan de rekenkracht van de chip beschikbaar te stellen via zijn cloudservices.

Met de nieuwe chip duurt het classificeren en afstemmen van productaanbevelingen op het e-commerceplatform Taobao slechts 5 minuten, terwijl dat eerder een uur in beslag nam.

De chip wordt ook gebruikt om de zoekfunctie binnen de site te optimaliseren en automatische vertalingen aan te bieden aan internationale shoppers.

2018

T-Head werd eind 2018 opgericht onder de paraplu van Alibaba’s R&D-tak DAMO Academy. Het bedrijf bracht eerder dit jaar een internet of things-processor uit op basis van RISC-V.

See Also

Alibaba heeft geïnvesteerd in een groot aantal chipmakers, waaronder het in China gevestigde Cambricon, Kneron, ASR en DeePhi.

[Afbeelding © Sikov – Adobe Stock]

Bron: DC

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 OnrOzy.nl - Ozytainment
All Rights Reserved | Website by Creatink

Scroll To Top