Films & zo

Jo Andres, regisseuse en vrouw van Steve Buscemi, overleden


Het komt niet vaak voor dat bekende Hollywood koppels lang bij elkaar blijven, maar Steve Buscemi, o.a. bekend van cult-films zoals Reservoir Dogs, Fargo en The Big Lebowski en Jo Andres, regisseuse en artieste, waren een uitzondering op de regel. De twee leerden elkaar kennen in het midden van de jaren tachtig en trouwden in 1987. Helaas komt nu het treurige nieuws naar buiten dat Andres onverwachts op 65-jarige leeftijd is gestorven.De twee deden altijd hun best om niet te veel in de spotlights te staan buiten hun werk om, dus het is niet bekend of Andres ziek was, noch is bekend waaraan ze gestorven is. Een woordvoerder van Buscemi heeft gevraagd om de familie met rust te laten gedurende deze lastige periode. Buscemi en Andres hebben samen een zoon, Lucian (28).

Andres wordt door haar vrienden beschreven als een exceptionele artieste; zo maakte ze de goed onthaalde korte film Black Kites uit 1996, die hoge ogen wist te gooien op filmfestivals als Sundance, Berlijn, Toronto, London en de Human Rights Watch. Ook maakte ze muziekclips. De laatste jaren van haar leven was ze voornamelijk bezig als choreografe en danslerares op prestigieuze colleges en universiteiten.

powered by Filmtotaal

Related posts

Tweede trailer voor LAIKA’s ‘Missing Link’ belooft een mooi avontuur

OnrOzy NL

Grote geruchten ‘The Batman’: hoofdrolspeler, slechteriken en verschijningsdatum

OnrOzy NL

Steve McQueen boos over racistische ‘Widows’-recensies

OnrOzy NL
Aan het laden....