Tech & zo

’s Werelds rijkste man kan nu de helft van zijn vermogen verliezen

Waar hij klanten hoog in het vaandel heeft staan, komen medewerkers er bekaaider af. Als medewerkers een mail doorgestuurd krijgen waarin Bezos alleen de “?” als opmerking plaatst, weten ze dat het menens is. Er is een klacht ingediend bij de hoogste baas en die moet zo snel mogelijk worden opgelost. Alles moet daarvoor wijken. De druk is dus hoog.

Vanaf de start van zijn bedrijf is Bezos daarnaast heel zuinig. In die tijd, midden jaren 90, werden deuren omgebouwd tot bureaus en moesten medewerkers zelf hun reiskosten betalen. In de boardroom van Amazon staat nog altijd een verwijzing naar die tijd in de vorm van zo’n omgebouwde deur; die is nu een vergadertafel.

In 2015 publiceerde The New York Times een groot onderzoeksverhaal over de werkcultuur bij Amazon, waaruit bleek dat die keihard was en dat er een negatieve sfeer hing. In oktober vorig jaar besloot Bezos, na hoge druk, wel het minimumloon van zijn medewerkers te verhogen.

Andere ‘hobby’s’

Met zijn Amazon-vermogen investeert Jeff Bezos inmiddels ook in andere dingen. Zo deed hij op 5 augustus 2013 iets verrassends: hij besloot The Washington Post te kopen voor 250 miljoen dollar.

De investering viel tegelijkertijd in het niet bij wat hij jaarlijks uitgeeft aan Blue Origin, zijn ruimtevaartbedrijf. Daarmee wil hij, net als collega-miljardair Elon Musk, de ruimte in. Waar Musk van zijn SpaceX nu al een commercieel succes moet maken om te kunnen overleven, ziet Bezos het echt als een hobby.

Maar wel een met een serieuze ondertoon. “Dit is het belangrijkste werk dat ik doe”, zei hij erover.

Over de space race tussen Jeff Bezos en Elon Musk maakten we eerder deze video:

powered by Nos.nl

Related posts

Digitale veiligheid: particulieren en mkb lopen achter, WhatsApp-fraude stijgt

OnrOzy NL

Banken gaan met jouw toestemming data delen, handig of riskant?

OnrOzy NL

Tikkie heeft ruim 4 miljoen gebruikers, komt met betaalfunctie

OnrOzy NL
Aan het laden....