Films & zo

25 heel slechte films! [deel 5]


Hieronder de laatste vijf wel heel slechte films. Uiteraard zijn er nog tientallen andere films te bedenken, maar onderstaande vijf titels mogen toch als waardige afsluiters gezien worden van de bedenkelijke reeks.


The Last Airbender (2010)


Waarom: Na de al mager ontvangen titels Lady in the Water (2006) en The Happening (2008) wist M. Night Shyamalan zijn carrière een flinke duw naar beneden te geven met deze verfilming van de bekende tekenfilmserie van Nickelodeon. Ondanks dat het productiebudget van $150 miljoen werd omgezet naar $320 miljoen, lijkt de wereld nog steeds een beetje bij te komen van de bedenkelijke blockbuster. Kritiek was er op het verhaal, acteren, effecten… En ga maar door.

In The Last Airbender bestaat er een wereld met verschillende stammen die allen één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De Avatar is de enige die ze allemaal onder controle heeft, maar nu een aanval van de Vuurnatie verdwijnt de Avatar. Na honderd jaar komen de kinderen Katara en Sokka van de Waterstam de jongen Aang tegen. Hij zit vastgevroren in een rots. Hij blijkt de nieuwe Avatar.


Jack and Jill (2011)


Waarom: Uiteraard mag Adam Sandler niet ontbreken in de lijst. Vaak streeft de komiek geen hoogstaande producties na, maar met (onder meer) Jack and Jill bereikte hij een dieptepunt. De film werd voor alle Razzies genomineerd en won ze ook nog eens allemaal. Financieel wist de $79 miljoen (!) kostende komedie tot een nog best redelijk $150 miljoen te komen.

In de komedie is Jack Sadelstein een succesvolle reclameman. Hij is gelukkig met zijn mooie vrouw en kinderen. Zijn grootste ergenis in het jaar is het bezoek van zijn identieke tweelingzuster Jill tijdens Thanksgiving. Zij heeft namelijk een behoorlijke drang naar aandacht en ze zet het rustige leventje van Jack compleet op z’n kop.


Jaws: The Revenge (1987)


Waarom: Jaws 3-D was al geen geweldige film, maar het vierde deel Jaws: The Revenge deed er nog een schepje bovenop. De film met Michael Caine en Lorraine Gary werd dramatisch ontvangen. De oorzaak was mogelijk een productieproces van slechts negen maanden. In alle lijstjes van slechte films komt minimaal The Revenge voor.

In Jaws: The Revenge is het enkele jaren geleden dat het kuststadje Amity opgeschrikt werd door de aanvallen van de bloeddorstige haai. Ellen Brody heeft haar leven gelukkig weer heropgebouwd. Zoon Sean heeft de taak van zijn vader overgenomen, hij werkt als hulpsheriff. De dienstboot waarop hij vaart wordt in een enorme wateropwelling meegesleurd. Deze verdwijnt in de diepte en een “Jaws”-momentje ligt op de loer.


Speed 2: Cruise Control (1997)


Waarom: Na de hit Speed, waarin een bus maar moet blijven rijden, besloot de Nederlandse Jan de Bont een tweede deel te maken, opnieuw met Sandra Bullock en nu ook met Willem Dafoe. De barre boottocht eindigde met een crash aan de bioscoopkassa’s en een net zo bedenkelijke eindscène, nog los van de rest van dit onnodige vervolg.

In Speed 2: Cruise Control denkt Annie Porter een vriend te hebben gevonden die een normaal beroep heeft. Haar Alex (Jason Patric) lijkt een rustige politieman. Hij blijkt echter lid van een elite-eenheid. Tijdens een romantische vakantie aan boord van een luxeschip besluit één van de passagiers om het schip te saboteren. Het is aan Alex om de plannen te dwarsbomen.


The Avengers (1998)


Waarom: Niet te vergissen met die andere Avengers-film. Dit is een verfilming van de Britse televisieserie De Wrekers (1961 – 1969). Met rollen voor Ralph Fiennes, Uma Thurman en Sean Connery bleek dit een flinke flop. Het duo van Fiennes en Thurman wordt ook wel als het slechtste duo ooit in de film gezien. Met 90 minuten duurde de film al niet lang, maar een recensent schreef: “nog niet kort genoeg”.

In The Avengers doet de Britse agent John Steed onderzoek naar een plot van aartsvijand Sir August de Wynter om met zijn weermachine over de wereld te regeren. Hij onderzoekt ook de mooie Emma Peel, de enige verdachte, en wordt verliefd. Samen besluiten ze tegen August ten strijde te trekken.


BONUS 1: The Human Centipede III (Final Sequence) (2015)


Waarom: De Nederlander Tom Six wist met zijn eerste deel de boel aardig op te schudden. Dat was nog best een aardige stunt. Daarna maakte hij nog twee “menselijke duizendpoten”. Deze afsluiter werd zelfs door de liefhebbers (zijn die er?) gekraakt, en dan vooral omdat het eerste deel van de uiterst trage, inhoudsloze film compleet overgeslagen had kunnen worden (en dus eigenlijk het geheel).

In The Human Centipede 3 (Final Sequence) wil het kwaadaardige duo Bill Boss en Dwight Butler een menselijke duizendpoten maken waarbij mensen worden samengevoegd via de recta en mondenwat. En dan wel een unieke, namelijk een 500 mensen tellende “centipede” bestaande uit gedetineerden.


BONUS 2: Dragonball Evolution (2009)


Waarom: De Japanse manga Dragon Ball kwam in 2009 naar het witte doek. 40 miljoen dollar werd er besteed aan de realisatie van de film met onder meer Justin Chatwin, James Marsters, Emmy Rossum en Jamie Chung. De live action-film van James Wong was geen succes en werd vooraf gekraakt door de critici, de magie van de manga ontbrak volledig en het zou in veel opzichten een “puinhoop” zijn. Fans van Dragon Ball waren misschien nog wel meer teleurgesteld. Zeker een flink aantal FilmTotaal-bezoekers :).

In The Last Airbender gaat Goku op reis. Hij wil Master Roshi vinden om zeven mystieke Dragon Balls te verzamelen. Hij moet dit doen voordat Lord Piccolo erin slaagt. Tijdens zijn tocht komt hij Bulma en als ze bij Roshi aankomen, wordt hij niet hartelijk ontvangen. Toch moet hij tegen Roshi vechten, die ontdenkt dat Goku de kleinzoon is van Son Gohan. Roshi traint Goku om hem voorbereiden op het gevecht tegen Lord Piccolo.

powered by Filmtotaal

Related posts

Alternatieve toegift verbond ‘Captain Marvel’ met ‘Thor: Ragnarok’

OnrOzy NL

‘Captain Marvel’ klaar om omaatje neer te slaan op nieuwe foto

OnrOzy NL

Niet één maar twee ‘Zootopia’-vervolgen op komst

OnrOzy NL
Aan het laden....