Films & zo

Regisseur gevonden voor Aretha Franklin-biopic


Deadline weet vandaag te melden dat theaterregisseur Liesl Tommy is ingehuurd voor de regie van MGM-productie Respect, een biopic over de vorig jaar overleden zangeres Aretha Franklin. Tommy won in 2016 de prestigieuze Tony Award voor haar theaterproductie Eclipsed.Het script van Respect, dat werd geschreven door Nashville-bedenker Callie Khouri, ligt al een tijdje klaar. Jennifer Hudson (Dreamgirls) zal de hoofdrol spelen. In de film zullen we zowat het hele levensverloop van Franklin gaan zien.

Franklin, die in augustus 2018 overleed, heeft een behoorlijke muzikale nalatenschap. Zo scoorde ze 20 nummer 1-hits, won ze 18 Grammy’s (en werd 44 keer genomineerd) en was ze de eerste vrouw die een plekje veroverde in de Rock and Roll Hall of Fame (in 1987). Hudson werd door Franklin zelf uitgekozen om de hoofdrol te spelen in een biopic over de legendarische zangeres.

Respect wordt geproduceerd door Scott Bernstein, Harvey Mason, Jr., Jonathan Glickman en Adam Rosenberg voor MGM. Het is nog onbekend wanneer de opnames zullen beginnen.

powered by Filmtotaal

Related posts

De acht meest irritante personages in films!!

OnrOzy NL

De Elementals uit ‘Spider-Man: Far From Home’ zijn bekend!

OnrOzy NL

Gloednieuwe trailer ‘Avengers: Endgame’!! | Filmtotaal filmnieuws

OnrOzy NL
Aan het laden....