What's happening

Noodvoorraad uit WO II ontdekt in holle ruimte huis Nijmegen

Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek heeft tientallen blikken en potten gekregen die als noodvoorraad in de Tweede Wereldoorlog waren verstopt in een holle ruimte in een huis in Nijmegen.

Een paar weken terug werd het museum door de bewoners gebeld. Ze hadden iets ontdekt. “Dit zien we eigenlijk nooit, dit is echt uniek”, zegt museumdirecteur Wiel Lenders over de ontdekking. “Volgens mij zijn er zo’n 100 blikken gevonden”, vertelt hij aan Omroep Gelderland.

Het gaat om blikken, potjes en dozen met allerlei soorten voedsel, zoals havermout, koffie en boontjes. “Een aantal staat op exploderen. Die worden in quarantaine gebracht om te voorkomen dat ons de groenten om de oren vliegen dadelijk”, zegt Lenders.

De bijzondere noodvoorraad kwam aan het licht toen het stel, dat het huis in 2015 kocht, aan het verbouwen ging. “Daar ontdekte mijn man de blikken in een holle ruimte boven het raam”, zegt Jessica Goeting.

powered by Nos.nl

Related posts

Versierde kamelen op festival in India

OnrOzy NL

Zeeolifanten zitten dankzij shutdown op populair strand in Californië

OnrOzy NL

Ophef in China: 258 valsspelers bij halve marathon Shenzhen

OnrOzy NL
Aan het laden....