What's happening

Van PETA mag je geen koe meer bij de horens vatten

De dierenrechtenorganisatie probeert met de alternatieve slogans de hedendaagse taal te veranderen. “Iemand blij maken met een dooie mus” wordt “iemand blij maken met een computervirus” en “proefkonijn zijn” wordt “reageerbuis zijn”.

“Velen van ons zijn opgegroeid met uitdrukkingen waarin dieren met geweld worden behandeld, zoals twee vliegen in een klap slaan. Of een kip zonder kop. Die taal is verouderd”, zegt een woordvoerder van PETA tegen NOS op 3.

PETA vergelijkt de, volgens hen dieronvriendelijke, leuzen met racisme en homofobie. “Net als dat racistische en homofobe taal onacceptabel is geworden, zullen ook dieronvriendelijke leuzen verdwijnen als meer mensen dieren gaan waarderen voor wie ze zijn”, schrijft de organisatie op Twitter.

De vergelijking krijgt kritiek. Volgens critici op social media bagatelliseert PETA rassen- en genderkwesties.

powered by Nos.nl

Related posts

Ophef in China: 258 valsspelers bij halve marathon Shenzhen

OnrOzy NL

Debat op social media: is deze straf voor een pestende dochter te streng?

OnrOzy NL

Bijzondere takelklus in Delft: vleugel van zestiende etage gehaald

OnrOzy NL
Aan het laden....