What's happening

Nieuwe turndiscipline parkour doet denken aan apenkooien

De Internationale Gymnastiek Federatie (FIG) heeft ingestemd om parkour officieel toe te voegen als discipline waar ook wereldkampioenschappen voor georganiseerd gaan worden. De kans bestaat dat parkour ook een olympische sport wordt.

Parkour wordt in Nederland vaak aangeduid als freerunnen en is een discipline waarbij deelnemers een parcours moeten afleggen en verschillende hindernissen moeten overbruggen.

Freerunnen, geen apenkooien

De sport heeft iets weg van het spelletje apenkooien, dat vaak gedaan wordt tijdens gymlessen op de basisschool. Van die vergelijking wil freerunner Mark van Swieten niets weten: “Dit is totaal iets anders. Freerunnen is een serieuze sport, apenkooien is maar een spelletje.”

Voor veel Nederlandse freerunners is dit goed nieuws. In Nederland is freerunnen al langer populair en ons land is wereldwijd een van de voorlopers van de sport. Zo worden er regelmatig toernooien georganiseerd om de beste freerunners tegen elkaar te laten strijden.

powered by Nos.nl

Related posts

Noodvoorraad uit WO II ontdekt in holle ruimte huis Nijmegen

OnrOzy NL

Oud-student doneert 100 miljoen pond aan universiteit van Cambridge

OnrOzy NL

Wordt Zwitserse kaas lekkerder van hiphop of Mozart?

OnrOzy NL
Aan het laden....